Četvrtak, 25. travnja 2024.

STRAŠNO Novi biskup Phoenixa predvodio je sv. misu za LGBT populaciju s homoseksualnim drag queen aktivistom

Biskup John Dolan dobio je „humanitarnu nagradu“ na sv. misi od drag queen aktivista ‘Nicole’ Murray-Ramirez koji je rekao da je zatražio od biskupa da održi sv. misu.

Papa Franjo svojim imenovanjima stvara šokove za Katoličku Crkvu u Sjedinjenim Američkim Državama, a nigdje to nije očitije od Phoenixa, gdje je nedavno imenovao novog biskupa koji ima dobre odnose s homoseksualnim aktivistima, uključujući istaknutog drag queen aktivista.

Ranije ovog mjeseca, samo nekoliko dana nakon što je liberalnog biskupa San Diega Roberta McElroya uzdigao na čast kardinala, papa Franjo je imenovao McElroyeva pomoćnog biskupa, Johna Dolana, novim biskupom Phoenixa.

Dolan, koji će preuzeti biskupiju sredinom kolovoza, zamijenit će umirovljenog biskupa Thomasa Olmsteda, istaknutog konzervativca koji je vodio Crkvu u Phoenixu gotovo dvadeset godina.

Liberalni komentatori pozdravili su Dolanovo imenovanje, s pravom ga opisujući kao „seizmičku promjenu vodstva“ i „značajnu ideološku promjenu“. Doista, u potpunoj suprotnosti s biskupom Olmstedom, Dolanova prošlost pokazuje skandaloznu potporu homoseksualnoj zajednici, gotovo jednako zabrinjavajuću kao i McElroyevu.

Dok je služio kao pomoćni biskup San Diega, Dolan je predvodio misu za LGBT populaciju u pretežno homoseksualnom susjedstvu, dopustivši nacionalno poznatom drag queen aktivistu, koji je tvrdio da je zatražio da se sv. misa održi, da govori na tom događaju i biskup je prihvatio nagradu od čovjeka u ime međunarodne drag queen organizacije.

Dolan je prethodno bio župnik u istoj crkvi, gdje je dopustio drugom homoseksualnom aktivistu da promiče disidentske stavove i da cilja vjerne katolike. Tjednima prije imenovanja za biskupa, Dolan je prisustvovao summitu krivovjerne skupine „New Ways Ministry“, čak i nakon što su ga župljani upozorili na agendu organizacije.

Kao biskup Phoenixa, Dolan će nadzirati jednu od najvećih i najbrže rastućih biskupija u Americi (koja isto tako ima velik broj katoličkih institucija), uključujući devedeset četiri župe, više od dvadeset osnovnih škola, nekoliko srednjih škola, tri sveučilišta i sjemenište, prema izvješću „Associated Pressa“. Vjernici u Arizoni trebaju se pripremiti za novog biskupa.

Dolanova bogohulna misa za LGBT populaciju

Poput mnogih drugih istaknutih imenovanja pape Franje u Sjedinjenim Američkim Državama, problematična biografija biskupa Dolana po LGBT pitanjima je opsežna i uključuje podupiranje LGBT aktivizma na sv. misama.

U listopadu 2017., četiri mjeseca nakon posvećenja za pomoćnog biskupa San Diega, Dolan je slavio misu za „LGBT zajednicu” u crkvi sv. Ivana Evanđelista u Hillcrestu, pretežno homoseksualnoj četvrti San Diega.

Misa s LGBT tematikom obilježila je dvadesetu godišnjicu kontroverznog pisma Američke konferencije katoličkih biskupa (USCCB) o homoseksualnosti pod naslovom „Oni su naša djeca”, u kojem se, između ostalog, „eksperimentiranje” s homoseksualnim ponašanjem opisuje kao „proces pomirenja sa seksualnim identitetom”. Vatikan je osudio dokument u roku od nekoliko mjeseci nakon objavljivanja.

Na Dolanovoj misi učestvovalo je nekoliko uglednika San Diega koji snažno podupiru LGBT zajednicu, uključujući tadašnjeg gradonačelnika Kevina Faulconera, koji je bio dopredsjednik grupe koja promiče „jednakost“, te zastupnika Kalifornije i sadašnjeg gradonačelnika San Diega Todda Gloria, otvorenog homoseksualca.

Također je bio nazočan gradski povjerenik San Diega “Nicole” Murray Ramirez, drag queen i nacionalni homoseksualni aktivist koji je trenutno član odbora Kampanje za ljudska prava (HRC), najveće LGBT lobističke skupine u Sjedinjenim Američkim Državama i pokretačke snage iza legalizacije istospolnih „brakova“.

Gospodin Murray-Ramirez je isto tako poznat po tome što se rugao Katoličkoj crkvi odijevajući se kao časna sestra dok je igrao tombolu u lokalnom homoseksualnom klubu, što je kao vijest objavio portal LifeSite. Godine 2011. izvršio je pritisak na biskupa San Diega Roberta Bloma da odobri katolički sprovod vlasniku noćnog kluba za homoseksualnu populaciju.

Unatoč poznatoj prošlosti, Murrayju-Ramirezu je bilo dopušteno govoriti na ambonu crkve sv. Ivana Evanđelista nakon svete pričesti. Rekao je da su njegove „molitve uslišile ova dva biskupa [McElroy i Dolan]” koji se „zalažu za jednakost i građanska prava”.

Na kraju mise, aktivist je uručio McElroyu i Dolanu „humanitarnu nagradu” nazvanu po pro-homoseksualnom gradonačelniku San Francisca Georgeu Mosconeu u ime međunarodne drag queen organizacije. McElroy, rodom iz San Francisca, potvrdio je tom prilikom da osobno poznaje Mosconea.

Murray-Ramirez je isto tako sugerirao da su dva biskupa iz San Diega slavila misu za LGBT populaciju na njegov osobni zahtjev.

Autor: Murray-Ramirez je dopredsjedatelj zaklade „Harvey Milk“.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...