Četvrtak, 25. travnja 2024.

Miro Bulj stao u obranu izvora rijeke Cetine i pritom se sukobio s nadobudnim turistom

Miro Bulj je na izvor rijeke Cetine postavio znak zabrane kupanja. Time je želio dati makar svoj mali doprinos zaštiti našeg nacionalnog blaga koje turisti bez grižnje savjesti besramno uništavaju i zagađuju.

U javljanju uživo na svojoj Facebook stranici Miro Bulj postavlja ploču kojom se “crta” turistima da ne mogu i ne smiju zagađivati našu pitku vodu.

“Ovo nije pitanje politike i političkih stranaka, ovo je pitanje opstanka ovih ljudi i ovoga izvora jer ovo je sveti izvor – svete rijeke Cetine”, čuje se kako Miro Bulj govori u videu.

“Iz ovoga izvora se proizvodi 40% hidro energije Republike Hrvatske. Najveći potencijal vodni sigurno u Europi. Na njemu su pet hidrocentrala. Proizvodi se 1000 megaWatta električne energije što je dovoljno za cijelu Dalmaciju i samo se eksploatira i nikoga nije briga.”, govori dalje Miro Bulj.

“Ova Cetina je sveta rijeka koja napaja već sada već veliki dio Dalmacije, zaleđa, Splita i Omiša, a uskoro i cijele Dalmacije!”, ukazuje Miro Bulj na važnost čuvanja rijeke Cetine.

Nije ti ovo ćaćino! Ne ćeš se ovdje kupat’!

Na kraju videa Miro Bulj opominje turiste koji pretvaraju ovaj čisti izvor u najobičniju baru.

“Alo! Alo! Vanka! Van izađi!”, čuje se kako Miro Bulj tjera turiste iz izvora od kojeg će mnogi od nas piti vodu.

No kao i uvijek ima onih koji ne poštuju naše i žele uništavati i zagađivati pa tako jedan ignorira i gaca po čistom izvoru te ujedno opominje Miru Bulja da ga ne snima i da makne čekić koji ima u rukama. Ne znamo je li smiješno, ali svakako je žalosno što se, dok stoji u izvoru čiste pitke vode, ovaj “brani” tako što optužuje Miru Bulja da na taj način skuplja političke bodove?!

“Nije ti ovo ćaćino ovdje! Nećeš se ovdje kupati! Nije ti ćaćin izvor… Ti ćeš uništavati ovaj izvor? Ti ćeš ga uništavat’? Vi ćete pišat ovdje i srat’ ovdje i goli dolazit’? Poglaj odozgar kako izgleda. Pogledaj! Jel’ vas stid? I još se buniš?! Poglaj kako je mutan odozgar izvor “, reagira srce braniteljsko Mire Bulja, a koje tako voli ovu zemlju za koju je krvarilo.

“Ovo je pitka voda koja napaja cili narod Dalmacije!”, nastavlja Miro Bulj dok se onaj cijelo vrijeme buni da ga se ne snima u njegovom “pravu” da zagađuje ovaj čisti izvor pitke vode.

“Snimat ću šta me je volja. Imam pravo snimat’ jer ovo je javna površina i nije za kupanje! Nije ovo plaža, neće ti biti plaža, nećete raditi što ‘oćete!”, čuje se kako Miro Bulj opominje sve one koji bi uništavali našu najveću vrijednost koju kao Hrvati imamo – izvore pitke vode.

Bravo Miro, nadamo se da će borba za Cetinu biti uspješna na dobro svih nas.

Cijeli video možete pogledati u nastavku:

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...