Petak, 09. lipnja 2023.

Eko-ludilo: Famozna Greta nagrađena doktoratom iz “teologije”

Davno je netko rekao da su klimatske promjene religija. Nije bio svjestan koliko je bio u pravu, jer ekoludilo je zavladalo svim državnim, ali i vjerskim institucijama u Europskoj uniji i Sjevernoj Americi.

Zbog promicanja ekoludila, famozna Greta Thunberg dobit će u dvadesetoj godini života počasni doktorat iz (protestantske) teologije na Sveučilištu u Helsinkiju. Šokirani ste? Nemojte biti, jer danas se počasni doktorati dijele zbog ozbiljnijih postignuća od akademskog rada.

Sigurno su akademski profesori uzeli u obzir brojne uspjehe Grete Thunberg. Primjerice, sama Greta Thunberg je više puta spomenula da je uspjela odgovoriti roditelje od toga da jedu meso stvarajući im osjećaj krivnje.

Ili zbog njezina doprinosa razotkrivanju kapitalističkog sustava? Revolucionarno je kao ekološka svetica otkrila da kapitalisti “oduzimaju” snove djece u želji za bogatstvom. Kako se samo usuđuju?

Nakon što joj dodijele počasni doktorat, Greta bi mogla pogledati statistike u vezi kapitalizma. Da još jednom znanstveno potvrdi da je kapitalizam “uništio” živote ljudi diljem svijeta.

Ili je možda nagrađena počasnim doktoratom zato što je odlučila da neće letjeti avionom?

Nadam se da Greta kao vegetarijanka ne jede avokado i bademe iz Kalifornije. Jer su milijune pčela godišnje ubijene kako bi zeleni aktivisti mogli jesti avokado i bademe iz Kalifornije.

Joj, uz genocid nad pčelama, zbog potreba vegetarijanaca kao Greta, taj avokado je u Švedsku prevezen avionom! Ali kada su u pitanju fašistički ekolozi onda nema zagađenja okoliša. To se događa samo kada se prevozi meso i riblji proizvodi.

Nadam se da će profesori sa Sveučilišta u Helsinkiju povući odluku o dodijeli počasnog doktorata Greti Thunberg. Ako su to mogli učiniti fašističkom diktatoru Mussoliniju na Sveučilištu u Bologni, zašto ne bi mogli i Greti u Helsinkiju? No za razliku od Grete, Mussolini je završio srednju školu.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...