Petak, 26. travnja 2024.

Eko-ludilo: Famozna Greta nagrađena doktoratom iz “teologije”

Davno je netko rekao da su klimatske promjene religija. Nije bio svjestan koliko je bio u pravu, jer ekoludilo je zavladalo svim državnim, ali i vjerskim institucijama u Europskoj uniji i Sjevernoj Americi.

Zbog promicanja ekoludila, famozna Greta Thunberg dobit će u dvadesetoj godini života počasni doktorat iz (protestantske) teologije na Sveučilištu u Helsinkiju. Šokirani ste? Nemojte biti, jer danas se počasni doktorati dijele zbog ozbiljnijih postignuća od akademskog rada.

Sigurno su akademski profesori uzeli u obzir brojne uspjehe Grete Thunberg. Primjerice, sama Greta Thunberg je više puta spomenula uspjeh u obitelji: uspjela je odgovoriti roditelje od jedenja mesa. Kako je to uspjela? Stvarajući im osjećaj krivnje.

Ili je možda dobila doktorat zbog doprinosa razotkrivanju kapitalističkog sustava? Revolucionarno je kao ekološka svetica otkrila da kapitalisti “oduzimaju” snove djece u želji za bogatstvom. Kako se samo usuđuju?

Nakon što joj dodijele počasni doktorat, Greta bi mogla pogledati statistike u vezi kapitalizma. Nema ničeg boljeg od znanstvene potvrde: kapitalizam je “uništio” živote ljudi diljem svijeta.

Casus: zrakoplov vs. razum

Ili je možda nagrađena počasnim doktoratom zbog odbijanja korištenja zrakoplova?

Valjda Greta kao vegetarijanka ne jede avokado i bademe iz Kalifornije, jer su milijune pčela godišnje ubijene kako bi zeleni aktivisti mogli jesti avokado i bademe iz Kalifornije.

Ali to nije sve. Uz genocid nad pčelama, zbog potreba vegetarijanskih fanatika kao Greta, taj avokado je u Švedsku prevezen zrakoplovom! Kada su u pitanju fašistički ekolozi onda nema zagađenja okoliša. To se događa samo kada se prevozi meso i riblji proizvodi.

I konačno. Ako ima trunke razuma na helsinškom sveučilištu, povući će odluku o dodijeli počasnog doktorata Greti Thunberg. Ako su to mogli učiniti fašističkom diktatoru Mussoliniju na Sveučilištu u Bologni, zašto ne bi mogli i Greti u Helsinkiju? No za razliku od Grete, Mussolini je završio srednju školu.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...