Subota, 27. travnja 2024.

HZJZ opet poziva na cijepljenje protiv COVID-a, ovaj put i za djecu stariju od šest mjeseci

HRT, kao državna televizija, ne zaostaje za srednjostrujaškim državnim medijima diljem svijeta – treba pratiti “trendove“. Dolazi jesen i vrijeme je da se krene pričati o novom valu COVID-a koji dolazi, točnije o varijanti naziva „kraken“. Virolozi su uistinu osmisli odlično ime, jer, evo, najnovija varijanta COVID-a neodoljivo svojim imenom treba izazvati strah kod građana, kao što je priča o Krakenu – mitskom čudovištu iz skandinavskih mornarskih priča – strašila mornare dok su plovili bespućima mora.

Podaci koji su nam dostupni o broju zaraženih, koje nitko nije spominjao posljednjih mjeseci, odjednom su relevantni. Više mi se čini da su izneseni s ciljem podsvjesnog izazivanja straha kod građana i poticanja na cijepljenje. Zašto je sada postalo važno isticati podatke o broju zaraženih u posljednjih tjedan dana, a tijekom ljeta, kada medijima nedostaju vijesti, to nitko nije spominjao?

Članak o jesenskom cijepljenju građana, tvrdit će apologeti HRT-a, nije objavljen kako bi se izazvala panika, nego potaknulo građane na “brigu“, kako za sebe, tako i za druge. Meni se ipak čini da državne institucije više brine što je u posljednjih tjedana dana u Hrvatskoj „utrošeno svega 19 doza cjepiva, a od toga su četiri osobe cijepljene prvom dozom“. Boje se da cjepiva propadnu, kao što je ranije, ako se sjećate, propalo sedam milijuna doza cjepiva, a još su, prema članku na Telegramu, kupljene nove doze. Za koga su kupljene nove doze?

Pitanje je to od milijun dolara, ali posebno je zanimljiv jedan detalj koji je promaknuo mnogima. Nova cjepiva protiv varijante „kraken“ odobrena su „za odrasle i djecu stariju od šest mjeseci“. Dani i mjeseci koji su pred nama pokazat će nam hoće li se opet uvoditi lockdowni i nametati mjere izolacije građanima.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...