Srijeda, 01. svibnja 2024.

Mađarska predsjednica i Elon Musk odlučni u borbi za obiteljske vrijednosti

Prošli je tjedan mađarska predsjednica Katalin Novák govorila u Ujedinjenim narodima u New Yorku o nužnosti promicanja obiteljskih vrijednosti u zapadnom društvu, a nakon govora zaputila se u Texas radi sastanka s izvršnim direktorom X-a Elonom Muskom.

Elon Musk i mađarska predsjednica su na sastanku razgovarali o nužnom podupiranju velikih obitelji i borbi za obiteljske vrijednosti. Iako nije religiozan, Musk snažno podupire pro-life stajalište i velike obitelji – ima desetero djece s tri različite žene.

Njezin posjet Texasu dogodio se jer je Musk bio pozvan na Četvrtu demografsku konferenciju u Budimpešti, koja se održala 14. i 15. rujna, ali nije mogao prisustvovati. Među govornicima su bili kanadski psiholog Jordan Peterson, talijanska premijerka Giorgia Meloni i niz drugih političara i javnih osoba. Mađarska predsjednica je na konferenciji predstavila ambiciozan plan u dvanaest točaka za mađarske obitelji, jer mađarska politička elita ne želi da ih zadesi sudbina zapadnih država.

O krizi nestanka velikih obitelji svjedoče i podaci Ujedinjenih naroda. Naime, globalna stopa plodnosti od 1990. godine do 2019. godine pala je s 3,2 živorođenih po ženi na 2.5. U izvješću stoji da „danas gotovo polovica svjetske populacije živi u zemljama u kojima je stopa fertiliteta pala ispod 2.1 živorođenih po ženi“.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...