Subota, 27. travnja 2024.

Mislav Kolakušić: „Hrvatska je izgubila 10% stanovništva u deset godina članstva u Europskoj uniji“

Zastupnik Mislav Kolakušić progovorio je danas u Europskom parlamentu o negativnim posljedicama članstva Hrvatske u Europskoj uniji. Osvrnuo se na nestanak poljoprivrede i sve veće odseljavanje stanovništva, a u objavi na Facebooku pružio je konkretne dokaze za svoju tezu.

Objavu možete pročitati u nastavku teksta:

„Hrvatska proizvodi sve manje hrane i sada je već na mizernih 30% samodostatnosti. To je direktna odgovornost štetočine Plenkovića (7 godina vlasti) i Europske komisije (10 godina članstva u EU) koju Hrvatska ne zanima.

EU ne zanimaju pojedine države članice, ako neka država izgubi pola stanovnika i vlastitu proizvodnju hrane ili industriju, to nije njihov problem, dok god su ti stanovnici preselili u neki drugi dio Unije. Upravo to se događa Hrvatskoj.

Budući da politike EU nisu kreirane za nju, poljoprivreda nestaje, stanovništvo nestaje, a prazna sela i šikare postaju dominantna slika države. U ukupnim bilancama EU drastično nazadovanje pojedinih država članica se ne vidi, ali mi koji ovdje živimo vidimo jako dobro.

U 2022. je Hrvatska proizvela čak 7% manje. hrane nego godinu dana ranije. Poticaji ne služe povećanju proizvodnje hrane nego financijskom jačanju uskog dijela poljoprivrednika, a ogroman dio se dodjeljuje putem političkih veza s vlasti

Cilj poticaja je da nestanak proizvodnje hrane bude što tiši, bez prosvjeda i velike buke, a HDZ-ov cilj je da većinu tih poticaja transferira svojim ljudima koji im onda pomažu da opstanu na vlasti.

Što donosi nestanak poljoprivrede? Sve manje ljudi u ruralnim krajevima i u državi (400.000 manje u 10 godina) i sve zapušteniju i zarasliju državu ( izgubljeno preko milijun hektara poljoprivrednog zemljišta).

Nestanak domaćeg stanovništva dovodi do uvoza radne snage (Nepal, Filipini) koja je spremna raditi za duplo manje plaće što dovodi do manje uplata u mirovinske fondove i s vremenom do duplo manjih mirovina.

Hrvatska pod HDZ-om je ogledni primjer kako se drastično može unazaditi čitavu državu za svega 10 godina štetočinskog upravljanja. HDZ-ovu vladavinu građani će krvavo platiti, a štetočinski mediji nam ih žele natovariti na vrat još jedan mandat“.

Izlaganje Mislava Kolakušića možete pogledati ovdje.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...