Subota, 27. travnja 2024.

Na Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje Možemovci omogućili održavanje festivala koji promiče prostituciju, LGBT+ ideologiju i pobačaj

U Zagrebu se od 16. do 18. studenog u Dokukinu KIC i Pogonu (Domu nezavisne kulture) održava drugo izdanje Cherry Pop Festivala, koji bi, barem tako stoji u najavi, trebao istražiti „odnos između seksualnosti i rada, bilo da se radi o svijetu seksualnih radnica/ka ili umjetničkom istraživanju tjelesnog i senzualnog“. Uz sadržaj, treba obratiti pozornost na samo ime festivala, jer se engleska fraza cherry pop prevodi kao gubitak nevinosti.

O nevinosti sigurno neće biti govora na festivalu, ali će se zato iz ‘obrazovne i umjetničke’ perspektive nastojati prikazati, prema ljevičarima, ‘pozitivne’ posljedice seksualne revolucije – afirmativno će se prikazati majmunska požuda u kojoj osoba postaje samo sredstvo za užitak.

Na festivalu će se prikazati filmovi o prostituciji, LGBT+ ideologiji i pobačaju, ali će se uz filmove održati radionice i predavanja o prostituciji – Cherry Pop Pan Erotikum. Kome možemo zahvaliti održavanje ovog festivala? Održavanje festivala možemo ‘zahvaliti’ Akademskom filmskom klubu i FPS Media dok su program festivala podržali HAVC i Grad Zagreb.

Možemovci nisu mogli odbiti davanje podrške održavanju ovako značajnog festivala ‘kulture’, nije ih smelo niti što se na zadnji dan festivala obilježava Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Kada je u pitanju promocija pobačaja ili LGBT+ prava onda za ljevičare nema svetih dana. Sve je u službi ideologije, zato će se za prikazivanje ljevičarskih ‘filmskih klasika’ koristiti javna institucija, u KIC-u će se prikazati filmovi i raspravljat će se o regulaciji prostitucije – održat će se okrugli stol na temu „Regulacija seksualnog rada u Hrvatskoj“.

Gdje su sada feminističke udruge u Hrvatskoj? Ma gdje su političke predstavnice zeleno-lijeve partije Možemo? Kako im može biti uredu da se u javnim ustanovama raspravlja o regulaciji prostitucije? Barem bi ljevičarke trebale braniti feminističku doktrinu prema kojoj je prostitucija čin iskorištavanja žena. Društvo dopuštanjem prostitucije degradira ženu na objekt zadovoljenja požude.

Ali to nije sve. Na ovom festivalu neće se degradirati samo žena, nego će se videoinstalacijom „Gdje seks prestaje, a posao počinje?“ degradirati brak. Odnos bračnih partnera dovodi se u pitanje tezom da seksualna intimnost unutar braka može postati posao. Kako seksualni odnosi u braku mogu postati posao?

Možda za ljevičare mogu postati, ali ne i za osobe koje svojevoljno i slobodno ulaze u brak. Ovo je tek ljevičarima neshvatljivo, jer vide brak kao kapitalističko sredstvo iskorištavanja žena, ne mogu spoznati dublje značenje braka. Ostaju na materijalističkom shvaćanju braka pa im treba ponuditi odgovor.

Dragi ljevičari, ceremonija braka omogućila je smanjenje spolno prenosivih bolesti, jačanje odnosa unutar zajednice i smirivanje tenzija u društvu. Brak nije obilježen isključivo kapitalističkim odnosom dobiti i gubitka nego se pokazao kao najbolji institucionalni okvir za život.

Dodatna jadnoća ljevice je da se taj festival održava na državni blagdan kada se prisjećamo pada grada heroja, dana kada su mnogi bili protjerani iz svojih domova, mučeni, silovani i ubijeni. Možda bi ljevičari sljedeće godine, iz poštovanja prema ovoj državi, mogli premjestiti festival nastranosti na neki drugi datum? Ne bilo im teško.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...