Subota, 27. travnja 2024.

Dokle ćemo podnositi ideologiju i pristranost HRT-a?

Da je HRT leglo lijeve ideje nije tajna, ali ove nedjelje su djelatnici HRT 4 programa nadmašili sami sebe. U jutarnjim nedjeljnim satima su na HRT 4 u rubrici „Bez komentara: Zagreb“ prikazali prilog „Klečavci i protuprosvjednici“.

Ovaj krajnje pristrani prilog, prikazan u rubrici koja ne bi trebala sadržavati komentar, pokazuje otvoreno ruganje HRT-a moliteljima krunice na Trgu bana Jelačića, ali i moliteljima krunice diljem Hrvatske. Kome možemo zahvaliti ovaj ‘objektivni prilog’? Možemo ga zahvaliti Raheli Štefanović, glavnoj urednici programa HRT-a, i Draženu Miočiću, v. d. urednika HRT-a 4, koji uređuju program.

Na HRT-u su umjesto riječi molitelji upotrijebili pogrdan naziv „klečavci“ i time uvrijedili molitelje krunice i sve one koji ih podržavaju. Vodstvo HRT-a zaboravlja da su „klečavci“ porezni obveznici koji plaćaju HRT-ovu pristojbu, omogućuju rad državne televizije. Ali to nije sve. Prilog HRT-a pokazuje otvoreni napad na molitvu krunicu, kristijanofobiju.

HRT neće „klečavcima“ nazvati hrvatske ljevičare. Dovoljno se sjetiti prosvjeda lijevih radikala za organizaciju „Black Lives Matter“, čiji su djelatnici prikupljena sredstva za pomoć Afroamerikancima potrošili na svjetovne užitke – što je vrlo dobro prikazano u dokumentarnim filmovima na internetskom portalu „The Daily Wire“. Za one koji ne znaju, riječ je o organizaciji koja je dala otvorenu potporu Hamasu nakon pokolja civila u Izraelu.

Ovi ljevičari nisu klečavci?

Dvostruki standardi vodstva HRT-a su itekako vidljivi svakom objektivnom promatraču. Neće napraviti prilog u kojem progovaraju o protuprosvjednicima. Njihovom agresivnom postupanju s neistomišljenicima – napad na Ivana Pernara – i ometanju molitve. Prilog prikazan na HRT-ovu 4 programu samo je još jedan dokaz da urednik HRT-ovog 4 programa i suradnici ne razumiju što se događa na Trgu bana Jelačića svake prve subote u mjesecu. Ne bi bilo na odmet da dođu vidjeti.

HRT-ov prilog „Klečavci i protuprosvjednici“ možete pogledati u nastavku.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...