Subota, 27. travnja 2024.

Steve Bannon: Slučaj Irske pokazuje da se migranti ne mogu asimilirati u europsko društvo

U ponedjeljak je konzervativni komentator Tucker Carlson ugostio bivšeg dužnosnika Trumpove administracije Stevea Bannona, koji je tijekom intervjua osudio useljeničku politiku koja je promijenila Irsku, narušila nacionalni suverenitet i pogoršala ekonomiju.

S druge strane, Carlson je istaknuo da se zagovaranje pobačaja, eutanazije i transrodne ideologije od strane globalističke politike poklopilo s politikom koja dopušta dolazak velikog broja migranta, koji ubrzano mijenjaju kulturni krajolik.

Carlson i Bannon usmjerili su svoju raspravu prema napadu koji se nedavno dogodio u Dublinu – što je rezultiralo pobunom domicilnog stanovništva. Pet osoba, uključujući troje djece, ozlijeđeno je u napadu ispred škole u Dublinu. Osumnjičenik, 50-godišnji alžirski migrant koji živi u Irskoj više od 20 godina i ima legalni boravak u zemlji, hospitaliziran je nakon što su ga savladali prolaznici.

Mirni prosvjedi, kao odgovor na napad muslimanskog migranata, pretvorili su se kasnije u nerede, tijekom kojih su stotine izašle na ulice – palili su i uništavali imovinu. Šef irske policije govorio je o prosvjednicima kao „potpuno ludoj huliganskoj frakciji vođenom ideologijom krajnje desnice“.

No Carlson je izrazio suosjećanje s prosvjednicima koji su razljućeni sve većim brojem muslimanskih migranata koji ulaze u njihovu zemlju iz cijelog svijeta.   „Zemlja je potpuno transformirana dolaskom migranata“, rekao je tijekom uvodnog monologa.

Napad alžirskog migranta i naknadni nasilni prosvjed dogodili su se u trenutku kada su Irsku preplavili ilegalni migranti, azila i izbjeglice. Samo prošle godine u malu zemlju od pet milijuna ljudi u zemlju je ušlo oko 121.000 migranata, što je rekord u posljednjih petnaest godina. Dvadeset posto ukupnog stanovništva regije Dublin rođeno je u inozemstvu.

Irska trenutno doživljava val masovne migracije, kao što su ga doživjele i brojne europske zemlje. Milijuni ilegalnih migranata iz Afrike i Azije preplavili su Europu – drastične stope useljavanja podudaraju se u mnogim zemljama s naglim padom nataliteta među domicilnim stanovništvom.

Prema Bannonu, istovremeni masovni dolazak migranata i smanjenje nataliteta čini sve više dokazivom teoriju o velikoj zamjeni stanovništva. Općenito govoreći, Teorija velike zamjene sugerira da globalistički političari namjerno potiču masovni dolazak migranata iz zemalja trećeg svijeta radi zamjene odumiruće populacije zapadnih nacija.

Što je prema Bannonu posebno uočljivo u Irskoj: „Njihovi političari su daleko najgori koje je EU potkupila. Oni su najveći globalisti. Rasprodali su suverenitet Iraca… Svi vide prirodni povratni udarac među ljudima radničke klase u gradovima, irskim državljanima čije su obitelji tamo generacijama… Irska je bure baruta“.

„Irci znaju da nešto nije u redu u zemlji i u mnogim zemljama svijeta, ali imat će posljedice ako se suprotstave tome. Prozvat će ih urođenicima, ksenofobima, rasistima, teroristima, nasilnim ekstremistima“, zaključio je Bannon.

Međutim, za razliku od radikalnih desničara, Bannon ne krivi migrante što dolaze u zapadne zemlje – iako argumentirano naglašava već dugi niz godina nemogućnost asimilacije muslimanskih migranata u europsko i američko društvo. Prema Bannonu, što je ponovio i intervjuu kod Tucker Carlsona, potrebne su demografske mjere u zapadnim zemljama i politike koje će suprotstaviti masovnom dolasku migranata radi budućnosti europskih nacija.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...