Petak, 03. svibnja 2024.

VIDEO: Pogledajte snimku tribine „Što je žena?“ koja je izazvala nezapamćen interes publike

Na YouTube kanalu Salesiane od sada je dostupna snimka tribine „Što je žena?“ koja je održana povodom izlaska hrvatskog prijevoda istoimene knjige Matta Walsha.

U nikad krcatijoj dvorani don Petra Šimića pored crkve Svete Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu o temi rodne teorije i transrodnosti raspravljali su genetičar Petar Tomev Mitrikeski, feministkinja Marijana Bijelić i psihoterapeutkinja Nikolina Essert. Tribinu je moderirala Diana Tikvić, novinarka Hrvatskog katoličkog radija.

Gosti su se osvrnuli na knjigu Matta Walsha, koja je i bila povod organizaciji tribine. Složili su se kako je knjiga dobar uvod u problematiku rodne teorije te da je dobro što se njome potiče dijalog.

Na tribini se raspravljalo o definiciji žene – koju se sada sve više dovodi u pitanje, raspravljalo se o ulozi istine u današnjem društvu i njezinoj relativizaciji. Gosti su se osvrnuli i na kulturu otkazivanja koja postaje sve veći problem u Velikoj Britaniji i SAD-u.

Bilo je govora i o rodnoj ideologiji koju promiče i zagrebačka gradska uprava u kojoj se majke i očevi na obrascima nazivaju roditeljem 1 i roditeljem 2. Cijelu snimku tribine moguće je pogledati samo na YouTube kanalu Salesiane na poveznici.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...