Subota, 27. srpnja 2024.

Kalifornijska katolička škola zabranila 13-godišnjem učeniku da održi „domoljubni govor“

Učenik srednje katoličke škole u Kaliforniji ostao je „potpuno ponižen“ nakon što mu je ravnateljica škole zabranila da održi svoj domoljubni govor, nakon čega je pozvala policiju zbog njegova koji se suočio s njom. U govoru Jimmy poziva učenike da poštuju državnu himnu, zakletvu vjernosti, veterane i druge tipične aspekte američkog patriotizma.

„Moja ljubav prema Americi moja je motivacija za kandidaturu“, rekao je tinejdžer. „Čast je živjeti u ovoj zemlji.“

Video Jimmyja koji drži svoj cijeli govor kod kuće također prikazuje učenika koji nosi crvenu kapu s riječima „Make SBS (Saint Bonaventure School) Great Again“.

„Jimmy joj se suprotstavio i rekao da neće izbaciti dijelove o patriotizmu iz svog govora“, napisao je Ruggles na Change.org, pozivajući na otpuštanje ravnateljice Mary Flock. „Tada mu je rekla da neće govoriti. Jimmy je sjedio na pozornici sa svim ostalim kandidatima dok su držali svoje govore.”

Nakon što je vidio da njegov sin mora sjediti, Jimmyjev tata, Ed Heyward, ustao je i suočio se s ravnateljicom i zamjenikom ravnatelja Calebom McFerranom.

Administratori nisu dopustili Jimmyju da govori jer se „njegovi stavovi nisu slagali s njihovima“, rekli su nezadovoljni roditelji.

Nije prošlo dugo prije nego što je ravnateljica pozvala policijsku upravu Huntington Beacha u školu da uklone uzrujanog oca.

Katolička škola St. Bonaventure u svojem je priopćenju navela da njihova dugogodišnja politika zahtijeva da svi govori studenata održani na kampusu prođu postupak administrativnog odobrenja. Ova praksa, kako ističu, osigurava da je sadržaj prikladan, usklađen sa školskim vrijednostima i njihovim kršćanskim kodeksom ponašanja te održava ton poštovanja. Proces se jednoobrazno primjenjuje na sve učenike bez iznimke.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...