Ponedjeljak, 15. srpnja 2024.

RAZOTKRIVANJE Pročitajte kako je demokršćanin Jandroković pojasnio poštovanje HDZ-a prema istospolnim zajednicama

HDZ se posljednjih dana opravdano našao na udaru kritika zbog novoga programa u kojemu se de facto kao obitelj priznaju i istospolne zajednice.

Predsjednik Hrvatskog sabora i visoko istaknuti HDZ-ovac Gordan Jandroković ovako je nastojao opravdati zaokret HDZ-a prema poštivanju istospolnih zajednica:

“Ponovit ću: HDZ je stranka desnog centra i poštujemo tradicionalne konzervativne vrijednosti. Za nas je brak zajednica muškarca i žene, vjerujemo u tradicionalnu formu obitelji. Isto tako vidimo da oko nas postoje ljudi koji drugačije misle, koji imaju neke drugačije sklopove vrijednosti i mi smo poručili i da poštujemo takva razmišljanja i ne vidim u tome ništa problematično. Oni koji kritiziraju s lijeva voljeli bi da odemo radikalno udesno, a oni koji napadaju s desna htjeli bi nas prikazati kao neke ljevičare. Ne, mi smo na istom prostoru na kojem smo bili u vrijednosnom smislu, ali isto tako pratimo događanja oko nas i iskazujemo prema njima određenu vrstu poštovanja”.

Kako jedan demokršćanin može poštovati ponašanja koja su prema nauku Katoličke crkve grješna – nismo uspjeli dokučiti. No tražiti logična razmišljanja od današnjih “demokršćana” i ovako bi bilo previše…

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...