Četvrtak, 25. travnja 2024.

Katolici, jeste li se ispovjedili zbog biranja Možemo?

Na prošlim lokalnim izborima u Zagrebu Možemovac Tomašević pobijedio je s velikom prednošću u odnosu na svoje suparnike, s više od 100 000 glasova i nema sumnje da su za tu opciju glasovali i mnogi katolički vjernici.

Ne, ne radi se ovdje o grijehu propusta. Izlazak na izbore i sudjelovanje u političkom životu svakako je dobro i primjer je uključenosti birača u izgrađivanju društva prožetog kršćanskim vrijednostima; jedinim jamstvima zdravih, stabilnih i naprednih pojedinaca i obitelji.

Mnogi su zasigurno izišli na izbore s uzbuđenjem što je – zbog Bandićeve smrti – promjena bila osigurana. No svi koji su mislili da će se nadiruća ljevica baviti samo komunalnim pitanjima na kojima su dobili izbore, bili su vrlo naivni.

Valja upamtiti da kad god ljevica dođe na vlast, koliko god loša bila ekonomska situacija, ona izvršava ideološke obračune i revoluciju.

Kada je 2000. zavladao neokomunistički trećejanuarski režim na čelu s Ivicom Račanom, ne samo što su izvršili masovne kadrovske čistke i posmjenjivali desetke tisuća ljudi i što su Hrvatsku zadužili za 40 milijardi dolara, već su istovremeno smanjili novčane potpore za novorođenu djecu i pravno regulirali grješne sodomitske zajednice.

Nadalje, kada je Milanovićev SDP osvojio vlast 2011. – na vrhuncu recesije – odmah je liberalizirana umjetna oplodnja čime je omogućeno zamrzavanje nerođene djece u fazi zametaka, a sodomija je dodatno ozakonjena uvođenjem životnog partnerstva.

Ista se stvar sada događa pod Tomaševićevom upravom.

Možda se neki vjernici s pravom pitaju zašto se sada ne oglašava njegov stric mons. Ivo Tomašević koji ga je, kao visoki predstavnik Katoličke Crkve, javno podržao na putu do pobjede; gdje je sada kada je u političkom središtu Hrvatske izvršen najveći udar na egzistenciju višečlanih obitelji – ne samo udaranjem po mjeri roditelj odgojitelj, već i istovremenim ukidanjem potpore za treće i svako sljedeće dijete (54 000 kuna kroz šest godina)?!

Ako do sada nije bilo razloga da se vjernici zbog biranja Možemovaca iskreno pokaju i tako valjano pristupe sakramentu pomirenja ili ispovijedi, onda sada kada je ponovno objavljen nastavak rata protiv obitelji s više djece, za to zasigurno imaju razloga.

Radi se o potezima zločinačkih razmjera kojima su doprinijeli svi koji su ga izabrali, znajući ili ne koga, zapravo, biraju.

Zvuči preteško? Sjetite se da je ovim obiteljima još teže.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...