Petak, 29. ožujka 2024.

POLITIKA KAO BORDEL Koliko još političara plaća ‘seksualne usluge’ javnim novcem?

Hrvatska politika već godinama služi kao zavod za zapošljavanje, a sposobniji i moralniji ljudi izbjegavaju ovo područje.

Napredovanje u politici uglavnom je povezano s negativnom selekcijom. Najlakše se probiti puzanjem pred partijskim vođom. Za plaću od desetak ili više tisuća kuna potkapacitirani tipovi spremni su na sve političke pothvate, čak i pod cijenu da im se smije cijela država.

Osim plaće tu su i službene kartice, putni nalozi, ispodstolne naknade za zapošljavanje preko veze i ostali benefiti koje donosi politički uhljebarij.

Načelnik općine Murter-Kornati Toni Turčinov – za kojeg je jučer otkriveno da je 2019. službenom općinskom karticom tri puta plaćao seksualne usluge u austrijskom bordelu – nije nikakva iznimka, nego primitivno pravilo u hrvatskoj političkoj klasi.

Ovaj je dao ostavku na mjesto županijskog vijećnika u Županijskoj skupštini Šibensko-kninske županije, ali, dakako, nije dao ostavku na mjesto načelnika. Njemu je politika zavod za zapošljavanje, a u hrvatskoj politici i ovako više nema nikakvih standarda niti odgovornosti.

Turčinov očito nije vješt u muljanju, no Hrvatska je puna turčinova na svim razinama vlasti. Korupcija, kriminal i klijentelizam premrežili su sve pore društva, a muljanje s javnim novcem ide do najprimitivnijih razina kao što je slučaj Turčinova i bordela.

Postavlja se pitanje koliko još političara plaća bordele javnim novcem, a da se to ne zna?

Moral i vrijednosti nisu osobito cijenjeni među političkom svojtom.

Turčinov je pravilo, a ne iznimka.

On je ogledalo bijede hrvatske politike bez čije dekontaminacije Hrvatska teško može naprijed.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...