Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Kako to da protuživotna ekipa pokazuje interes za djecom iz Afrike? Koje su njihove prave namjere?

Zbog sumnje da su trgovali djecom iz DR Kongo u zračnoj luci u Zambiji nedavno su privedeni hrvatski državljani. Kao što je jedan „ugledni“ medij svojedobno skrivao uhićenje svoga još „uglednijeg“ novinara koji je podvodio maloljetnicu s tek završenom osnovnom školom, tako su sada mainstream mediji kolektivno danima šutjeli o imenima uhićenih. Što mislite: radi li se o nazadnim desničarima, Hercegovcima i ustašama ili o naprednoj družini?

Idemo redom.

Uhićeni su, naime, 44-godišnji Damir Magić i njegova 45-godišnja supruga Nadica Magić, gitarist Hladnog piva Zoran Subošić i njegova supruga Azra Imamović Subošić, inače zaposlenica Ustavnog suda, zagrebački veterinar Ladislav Peršić i njegova supruga Aleksandra te LGBT aktivist aktivan u platformi Možemo Noah Kraljević (nekoć Dalija Pintarić koja je „promijenila spol“) i njezina/njegova partnerica Ivona Kraljević (36).

U cijelome slučaju postoje brojna pitanja i nepoznanice. DR Kongo, siromašna država s preko 92 milijuna stanovnika (u kojoj konstantno traju oružani sukobi) nije potpisnica međunarodnih konvencija o posvajanju djece, a prije dvije godine predsjednik Konga Joseph Kabila suspendirao je izlazne dozvole za posvojenu djecu (odluka je donesena zbog zabrinutosti i istraga o zlostavljanju djece u američkim kućanstvima) pa se postavlja pitanje kako su djeca uopće mogla biti usvojena, prema kojoj pravnoj osnovi?

Za mnogu djecu koja se posvajaju iz Konga ne postoje dokazi da su siročad, a postoji bojazan da su neka od njih oteta ili odvojena ratnim zbivanjima pa onda prodana kako bi ih se dalje dalo na posvajanje. Čini se da postoji unosna trgovina kojom se djeca krijumčare preko granice za određenu cijenu. Djecu se preuzima u Zambiji, zbog nesigurne situacije u Kongu.

Ministarstvo unutarnjih poslova izdalo je putovnice za djecu koju su gore spomenuti namjeravali posvojiti, no Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike ne zna da su djeca usvojena.  Prema navodima zambijskih medija, dokumenti o posvajanju koje su izdale kongoanske vlasti izgledaju kao da su krivotvoreni zbog čega u suradnji s kolegama iz Konga provjeravaju autentičnost dokumentacije o posvojenju. Za sada nije jasno jesu li problem  dokumenti koji su izdani u DR Kongu ili su problem i hrvatski dokumenti.

U Hrvatsku je od 2014. međunarodnim posvajanjem došlo 4 djece. No parovi koji su već posvojili djecu iz DR Kongo tvrde da ih je u Hrvatskoj oko 180 i da su sva djeca posvojena temeljem iste procedure koja uključuje sudove i u Kongu i u Hrvatskoj. Iako, ponavljamo, DR Kongo od 2016. ima na snazi suspenziju međunarodnog posvajanja djece. Već godinama djeca iz DR Konga preko Zambije ulaze sa svojim posvojiteljima u Hrvatsku pomoću hrvatskih dokumenata, no Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne skrbi o njima ne zna ništa.

Postavlja se i pitanje kako to da je lezbijski/transseksualni par Noah i Ivona Kraljević dobio potrebnu dokumentaciju u Hrvatskoj i u DR Kongo – kad je posvajanje homoseksualnim/transseksualnim parovima protuzakonito prema pozitivnim propisima DR Kongo? Nadamo se da će se za ovo pitanje zainteresirati nadležne obavještajno-sigurnosne institucije, ali i progresivni i neovisni mediji.

Zanimljivo je da je transrodni Noah Kraljević 2015. sudjelovao u snimanju filma „I tebe se tiče“ koji govori o trgovanju djecom. O ovome transrodnome biću na svome je Facebook profilu osvrt napisao poznati hrvatski psihijatar dr. Herman Vukušić. Prenosimo najzanimljivije dijelove njegova statusa: „Noah Kraljević, transrodni muškarac koji (premda rođen sa biološkim potencijalom da bude majka i još uvijek pripadajućim ženskim spolnim organom) sam za sebe 2014. godine kaže sljedeće: ‘Operativna promjena ženskog u muško spolovilo vrlo je složena, zahtjevna i s neizvjesnim učinkom. Kad sam o tome pričao sa psihijatrom, pitao me jesam li ja ovako zadovoljan i funkcioniram li u seksualnom smislu. Kad sam odgovorio potvrdno, složio se da onda nema stvarne potrebe za operacijom… Ja sam muškarac i želim biti otac, a ne majka. Imam silnu želju za roditeljstvom i nastojat ću ga ostvariti – kao otac’. Ne morate biti psihijatar, liječnik, niti psiholog, a da nakon svega ovoga ne postavite pitanje: radi li se u slučaju Noe Kraljevića o istinskom roditeljskom instinktu i ljubavi prema djeci ili rješavanju njegove osobne frustracije uzrokovane dugogodišnjim stresom rodne disforije, života u spolu koji ti je ‘krivo određen pri rođenju’? Odgovor na to pitanje trebali bi znati stručnjaci koji su Noi Kraljeviću potpisali posjedovanje adekvatnih roditeljskih kompetencija, a koje su preduvjet za upis u Registar potencijalnih posvojitelja u RH. No, problem je u tome što ako ti stručnjaci dolaze iz krugova koji su ideološki i svjetonazorski bliski Kraljeviću i njegovom životnom stilu, te su samim time u očitom sukobu interesa“.

Dalija Pintarić je na kraju ipak uzimala hormonske terapije i promijenila spol…

U cijelu priču o posvajanju djece uključen je član sada već pokojnog benda Hladno pivo čiji frontmen nikada nije skrivao svoje ekstremno lijeve stavove, a uključen je i transrodni član stranke Možemo Noah-Dalija Pintarić/Kraljević.

Riječ je o veseloj družini kojima inače zelotski zagovara pravo na ubijanje nerođene djece i koja želi majkama odgojiteljicama ukinuti pravo na stečeno pravo naknade. Postavlja se stoga pitanje od kud kod takve protuživotne ekipe interes za djecom? Koje su njihove prave namjere? Zašto ne traže posvojenje djece u Hrvatskoj? Je li normalno transrodnima davati pravo na posvojenje djece?

U cijeloj pripovijesti nešto smrdi. Jako smrdi. Uskoro možda doznamo i detalje…

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...