Ponedjeljak, 22. travnja 2024.

Zagreb: Možemo nudi ološ kao uzor budućim naraštajima

Normalnim ljudima, a to znači onima koji nisu pokvareni i zadojeni zločinačkim ideologijama, 2023. godine ne bi trebalo tumačiti da je komunizam u svakome svom obliku predstavljao sustav laži, inverzije i perverzije, izokrenutih vrijednosti. Komunizam je, kako su ga pisci Crne knjige komunizma definirali, „kultura nasilja“ i „najužasnija varijacija totalitarizma, državnog terorizma i monopartijskog voluntarizma u povijesti ljudskog roda“.

„Antifašizam“

Ima, međutim, u Hrvatskoj i dalje onih koji tako ne misle. S obzirom na to da ne mogu otvoreno hvaliti komunističke zločine, onda komunizam prodaju u celofanu tzv. antifašizma (taj je pojam, inače, prvi koristio Staljin). Pritom je jasno kako je antifašizam tek paravan za zagrobni život komunističkog mentalnog sklopa, odnosno riječ je o instrumentu rehabilitacije komunizma i jugoslavenstva.

U rehabilitatore komunizma spadaju i aktualne zagrebačke vlasti. Za sada nije došlo do pokušaja povratka Titova trga, no čini se da svjedočimo topničkoj pripremi u tome pravcu. Naime, kao što smo doznali ovih dana, u Zagrebu se ukidaju određene ulice (pa tako i od legendarnoga predsjednika Matice hrvatske Filipa Lukasa, koji je bio predsjednik od vremena Radićeva ubojstva do sloma Nezavisne Države Hrvatske), pod krinkom njihove tobožnje suradnje s režimom NDH, a uvodi se ulica Milke Planinc.

Da, dobro ste čuli, Tomaševića vesela družina želi ulicu Milke Planinc. Nakon svih osuda komunističkih zločina i rezolucija EU institucija Možemosi žele uvesti ulicu osobe koja je jedan od simbola komunističkih zločina.

Komunistički razbojnik i ubojica Simo Dubajić, koji se hvalio tome što je pobio tisuće Hrvata, u razgovoru s Nikolajem Tolstojem rekao je sljedeće o drugarici Milki Planinc: „Milka Planinc je bila u toj 11. dalmatinskoj brigadi koja je izvršila masakr (u Kočevskom rogu, nap. D. D.). I ona je određivala tko će ići na taj posao… Izričito se tražilo da to budu samo dobrovoljci i komunisti. Ona je bila komesar“.

Moralna nakaza kao uzor

Kočevski rog mjesto je monstruoznih komunističkih zločina koje normalan čovjek ne može ni zamisliti, a kamoli provesti. Milka Planinc imala je jednu od glavnih ulogu u tome zločinu. I tu i takvu moralnu nakazu Tomaševića vlast danas želi nametnuti kao uzor Zagrepčanima. Jer, ulice se daju po uzorima!

Osim što je sudjelovala u komunističkim zločinima, u bleiburškoj topografiji smrti, Planinc je kasnije bila i predsjednica Centralnog komiteta Saveza komunista Hrvatske. Na tu je funkciju došla nakon sloma Hrvatskog proljeća. Razdoblje je to kad se kundacima lome hrvatska rebra i kad je samo protuhrvatski ološ mogao zauzeti tako visoke funkcije. Planinc je tada, među ostalima, dala uhititi i Franju Tuđmanu.

Ideologija Milke Planinc slomljena je 1991. hrvatskim osamostaljenjem. No povijesni kotač čini se da se pokušava zaokrenuti unatrag.

Duhovna djeca Milke Planinc i danas su, više od trideset godina nakon demokratskih promjena, na vlasti. I smeta im hrvatska država pa kao uzore nude simbole komunizma i jugoslavenstva, simbole zločina.

Laku noć, Hrvatska! I Zagrebe…

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...