Petak, 03. svibnja 2024.

Izdavačka kuća Salesiana objavila slikovnicu „Mama, ja sam morž!“

Matt Walsh, kolumnist The Daily Wirea i autor poznatog dokumentarca „Što je žena?“ (eng. „What Is a Woman?“), objavio je prije dvije godine slikovnicu za djecu „Mama, ja sam morž!“ (eng. „Johnny the Walrus“). Slikovnica je, uostalom kao i film po gledanosti, bila među najprodavanijim knjigama na Amazonu. Riječ je o jednoj od rijetkih slikovnica koja pokazuje alogičnost rodne ideologije.

Prepoznavši važnost govora o rodnoj ideologiji koja se sve više širi među hrvatskom mladeži, izdavačka kuća Salesiana izdala je prije nekoliko tjedana hrvatski prijevod slikovnice Matta Walsha. Ova slikovnica pjesničkim stilom pisanja i zanimljivim ilustracijama izaziva snažnu reakciju kod čitatelja. Mnogi će pomisliti da je ova slikovnica namijenjena samo djeci, ali to je pogrešna premisa. Namijenjena je i odraslima, napose onima koji rade u obrazovnim institucijama.

Naime, slikovnica kroz zanimljive ilustracije i kratke rečenice donosi priču o dječaku Ivici koji je pomislio da je morž. Autor nam na jedan šaljiv način donosi priču o svijetu koji se promijenio, svijetu koji je umjesto logike ustupio mjesto subjektivnim prosudbama stvarnosti. Čitajući slikovnicu uočit ćete se gubitak vrijednosti u zapadnom društvu, mnogo toga je izgubljeno. Nove generacije, mladost Zapada, ne priznaju ono što su njihovi predci mukotrpni gradili. Odbacuju identitet, vrijednosti i tradiciju.

Smatraju da se vrijednosti temelje na onom što medijska javnost priznaje kao ispravno. Više ne postoji neovisnost o mišljenju javnosti, iako je filozof Hegel, prvak lijeve misli, tvrdio da je neovisnost o mišljenju javnosti „prvi korak u postizanju nečeg velikog“. Matt Walsh uspio je u tome. Pokazao je, suprotno mainstream narativima, da borba za budućnost Zapada počinje od temeljnih bioloških istina.

Ne moramo biti znanstvenici, što uostalom nije niti Matt Walsh, za javno debatiranje o temeljnim biološkim istinama. Moramo, kao oni koji ljube istinu, govoriti o definiranim spoznajama od općeg interesa za našu civilizaciju i ne smijemo dopustiti ljevičarima mijenjanje objektivnih spoznaja o društvu i biologiji zbog “osjećaja“ pojedinca. Iz tog razloga Vam preporučujem kupnju ovu slikovnicu, pri čemu ćete dobiti bolji uvid u društvo u kojem živimo. Ova zanimljiva slikovnica može poslužiti kao odličan poklon za vašu djecu, unučad ili nekog trećeg, jer su oni na prvoj liniji borbe protiv rodne ideologije.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...