Subota, 27. travnja 2024.

Pobjeda na Vrhovnom sudu: Indexovi novinari moraju na novo suđenje

Vrhovni sud RH ukinuo je nakon pet godina presudu kojom se mrežni portal „Index.hr“ oslobađa tužbe udruge Vigilare i drugih za diskriminiranje katolika. Suci su ustvrdili da su vjernici bili meta uvredljivih članaka objavljenih na mrežnom portalu „Index.hr“ i uputili su Županijskom sudu dopis.

Novo ročište zakazano je za 23. travnja 2024. na Županijskom sudu.

Podsjećamo, Županijskog sud u Zagrebu je novinare portala „Index.hr“ Vojislava Mazzocca i Hrvoja Marjanovića, oslobodio optužbe da vulgarnim tekstovima o dolasku tijela sv. Leopolda u Zagreb diskriminiraju katolike.

Novinar Hrvoje Marjanović u članku „Mrtvaci uživo: Katoličke nekrofilske orgije su najluđi show na HRT-u“ usporedio je vjerske obrede sa seksualnim fetišima, vjernike prikazao kao psihičke bolesnike, a njihovo vjerovanje bolesnim. Dok je Vojislav Mazzocco u članku „Katolici se razbjesnili i počeli prijetiti – što bi rekao sveti Leopold?“ vjernike proglasio teroristima, a javno očitovanje vjere bolesnim.

Tužbu su skupa s udrugom Vigilare podnijele i udruga U ime obitelji, Udruga za promicanje obiteljskih vrijednosti – blaženi Alojzije Stepinac, Studentski katolički centar Palma i Hrvatsko katoličko društvo prosvjetnih djelatnika.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...