Četvrtak, 28. ožujka 2024.

LGBTIQ+ ideologija ne dopušta istinu u javnom prostoru

Matthew Grech, djelatnik kršćanske dobrotvorne organizacije, suočava se s potencijalnom zatvorskom kaznom jer je progovorio o napuštanju homoseksualnog načina života. Prošle godine je u jednom intervjuu rekao da je homoseksualni način života pogrešan.

Grechov odvjetnik tvrdi da je slučaj njegovog klijenta prvi takve vrste i da prijeti pokretanju pravnog “domino efekta“, koji bi mogao ugroziti slobodu govora i vjersku slobodu u cijelom zapadnom svijetu. Prema transkriptu njegovog intervjua za PMnews Malta, Grech ni u jednom trenutku nije nikoga pozvao na terapiju za promjenu seksualne orijentacije ili rodnog identiteta, iako je bio kritičan prema malteškom zakonu i objasnio kako je došao do uvjerenja da homoseksualnost nije identitet, već praksa koja je nespojiva s kršćanskom vjerom.

Nakon što su LGBTIQ+ aktivisti povezani s malteškom vladom prijavili Grecha policiji, došlo je do podizanja optužnice. Sada se suočava s novčanom kaznom do pet tisuća eura ili pet mjeseci zatvora. Optužuju ga da je prekršio treći članak malteškog Zakona o potvrđivanju seksualne orijentacije, roda i rodnog izražavanja, prema kojem je „nezakonito da se promovira praksa konverzije“. Novinar koji je s njim razgovarao također ima predstojeće suđenje i suočava se s mogućim kaznenim sankcijama zbog svoje uloge u vođenju intervjua.

Pred sudom za prekršaje u Valletti Grech bi se trebao pojaviti 3. veljače, gdje će mu u pravnoj obrani pomoći Christian Legal Centre (CLC), neprofitna organizacija sa sjedištem u Londonu koja pomaže kršćanima koji su vjerski diskriminirani.

Izvršna direktorica Christian Legal Centre, Andrea Williams, rekla je u izjavi za Fox News Digital da je tretman Grecha od strane malteških vlasti krajnje zabrinjavajući i da se krši „njegovo pravo na slobodu govora“.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...