Subota, 20. travnja 2024.

Pfizer je prisilo Twitter da cenzurira činjenice o cjepivima protiv COVID-a

Novinar Alex Berenson otkrio je da je član uprave Pfizera Scott Gottlieb uspješno izvršio pritisak na Twitter da cenzurira točne informacije o mRNA cjepivima. Prije nego se pridružio upravi Pfizera, Gottlieb je bio povjerenik Agencije za hranu i lijekove (FDA), od 2017. do 2019., a jednom lobistu požalio se na tweet dr. Bretta Giroira, u kojem je dr. Giroira rekao da pojedinci koji imaju jak imunitet nemaju potrebe da primaju cjepivo protiv COVID-a 19. Ovdje možete vidjeti navedeni tweet.

Gdje je nastao problem? Prema snimkama zaslona koje je LifeSite News dostavio novinar Berenson, Scott Gottlieb je poslao e-mail Toddu O’Boyleu, Twitterovom lobistu u Washingtonu (čitaj: Bijeloj kući), napominjući da je tweet dr. Giroira zabrinjavajući i da bi mogao postao dio vijesti. Ovdje možete vidjeti tweet koji to potvrđuje.

Novinar Berenson je objasnio da je O’Boyle poslao Gottliebov e-mail Twitterovom timu za “strateški odgovor”, koji rješava problema najvažnijih zaposlenika i korisnika tvrtke. Iako je, prema novinaru Berensonu, analitičar u Twitteru zaključio da tweet ne predstavlja kršenje pravila platforme o “dezinformacijama”, Twitter je svejedno cenzurirao objavu. Objava je bila (i još uvijek jest) označena kao “obmanjujuća”, što znači da se na nju ne može odgovoriti, dijeliti je ili lajkati.

Berenson je detaljno opisao kako je Gottlieb, tjedan dana kasnije, ponovno pozvao Twitter da označi tweet koji mu se nije svidio. Ovaj put, bio je to tweet Justina Harta, koji je kritizirao mjere vezane uz COVID-19 (djeci je bilo onemogućeno školovanje) i da je stopa smrtnosti djece jako niska, pa se stoga ne bi mogla napraviti niti statistika. Tweet možete vidjeti ovdje.

Nadalje, Berenson je u jednom članku otkrio da je Gottlieb izvršio pritisak na Twitter da cenzurira njegov račun zbog kritičkog izvještavanja o dr. Anthonyju Fauciju i da su lobisti Pfizera vjerojatno odigrali ključnu ulogu u odluci Twittera da mu suspendira račun krajem kolovoza 2021. Članak Berensona o dr. Fauciju možete pročitati ovdje.

Scott Gottlieb, osim što je član uprave Pfizera, također je predsjednik regulatornog odbora i odbora za usklađenost u Pfizeru te je 2021. od Pfizera primio plaću od 365 tisuća američkih dolara. Također je suradnik televizijskog poslovnog kanala vijesti CNBC. Ovdje možete više pročitati o Scottu Gottliebu.

Novinar Berenson je istaknuo da je uprava Pfizera poznata po dugoj povijesti kršenja zakona, a kao dokaz navodi činjenicu da su pristali platiti 2,3 milijarde dolara za lažan marketing sada već davne 2009. Ovdje možete pročitati priopćenje američkog Ministarstva pravosuđa vezano uz presudu protiv Pfizera.

Dakle, kako će Pfizer reagirati na jasan dokaz da je jedan od najmoćnijih članova uprave potajno potisnuo raspravu o mRNA cjepivima, koji su bili najprodavaniji Pfizerov proizvod 2020., je pitanje koje si svi možemo postaviti.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...