Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Svjetski ekonomski forum želi suzbiti “dezinformacije“

Svjetski ekonomski forum (WEF), globalna organizacija koja nastoji “oblikovati svijet“, objavila je o čemu “elita“ namjeravaju raspravljati u Davosu ove godine. Na jednom od panela raspravljat će se o borbi protiv “dezinformacija“. Panel će se održati 18. siječnja 2023. na temu „Suprotstavljanje prijetnjama u doba crnih labudova“. Ovdje možete vidjeti dio programa Svjetskog ekonomskog foruma za ovu godinu.

U opisu panela se ne definira što su to dezinformacije, ali se u najavi susreta objašnjava da „veliki broj pojedinaca i institucija“ ima pristup „sve većem kapacitetu za širenje dezinformacija“. Ovaj kapacitet, prema Svjetskom ekonomskom forumu, navodno povećava „prijetnje koje su se nekada smatrale ekstremima“.

Tijekom panela, govornici će raspravljati o tome kako predvidjeti, ublažiti i suprotstaviti se prijetnjama koje su pogoršane “dezinformacijama“. Iako opis panela ne definira dezinformacije, nedavna objava, koja promovira godišnji sastanak Svjetskog ekonomskog foruma sugerira da “elita“ smatra dezinformacijama kritiku Svjetskog ekonomskog foruma i osporavanje mainstream narativa o COVID-u 19.

Iz objava na društvenim mrežama može se iščitati kako čelnici Svjetskog ekonomskog foruma žale da su na meti “kampanje dezinformacija“. Uz to je visoko rangirani zaposlenik Svjetskog ekonomskog foruma, Adrian Monck, sugerirao da su kritike kontroverznog plana Svjetskog ekonomskog foruma o novoj ekonomskoj jednakosti (da ljudi neće posjedovati ništa i bit će sretni, o čemu možete pročitati ovdje) postale sredstvo za “kampanju dezinformacija“. Adrian Monck je osim “kampanje dezinformacija“, ustvrdio da same „dezinformacije odbacuju slobodu govora“ i pozvao na „djelovanje kako bi se spriječilo prihvaćanje laži kao istine”. Ovdje možete pročitati o stavu Adriana Moncka i ulozi Svjetskog ekonomskog foruma.

Stoga, ovogodišnji susret u Davosu predstavlja samo nastavak programa za koji se zalažu globalni čelnici i predstavnici Svjetskog ekonomskog foruma.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...