Subota, 27. travnja 2024.

Znate li da je “znanstveno dokazano” da divlje životinje pate zbog rasizma?

Jedna od ideja koju je moderna ljevica osmislila je agenda “sustavnog rasizma“. U svojim tezama ljevičari nam ne daju dokaze što bi stvarna diskriminacija danas predstavljala, ali kao rezultat svojih tvrdnji navode neravnomjernu raspodjelu bogatstva. Ipak, ovih dana ljevičari i woke ideolozi su odlučili problem rasizma prenijeti na divlje životinje u Sjedinjenim Američkim Državama, tvrdeći u znanstvenoj studiji da i one pate zbog rasizma.

Prvi je o tome izvijestio britanski Daily Mail. U članku tvrde da određeni “znanstvenici“ – to jest, nepogrešive vođe ljevičarske sekularne religije – „tvrde da ima manje divljih životinja u ne bjelačkim četvrtima (u kojima žive ljudi druge boje kože), a nestanak životinja utječe na mentalno zdravlje stanovnika”. Očigledno je nestanak vjeverica razlog zašto je neka osoba počinila zločine ili ima mentalnih problema?

Znanstveni rad Systemic racism alters wildlife genetic diversity (hrv. Sustavni rasizam mijenja genetsku raznolikost divljih životinja) objavljen je u znanstvenom časopisu Proceedings of the National Academy of Sciences. U sažetku rada možete pronaći tezu da „sustavni rasizam mijenja demografiju divljih životinja u urbanim područjima na načine koji ograničavaju veličinu populacije i negativno utječu na njihove šanse za opstanak“. Ovdje možete pročitati cijelu studiju.

Čudno je kako znanstvenici nisu mogli zaključiti da se životinje vode nagonom za hranom i preživljavanjem. Ako se woke ludilo nastavi, onda uskoro možemo očekivati znanstvene studije koje tvrde da su određene životinje postale rasističke.

Iako je studija zabavna, ipak se ne bi trebala olako shvatiti. Cilj ovakvih studija je opravdati buduća preseljavanja stanovništva određenih urbanih područja u druga područja kako bi se postigla društvena “pravednost“. Takvom obliku “društvene pravednosti” svjedočimo zadnjih godina u Europi dolaskom novih migranata iz drugih dijelova svijeta.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...