Utorak, 19. ožujka 2024.

Belgija: Novi zakon omogućit će neograničeno “mijenjanje spola”

Belgija, kao “napredna“ država, ne brani svojim građanima da “promijene spol“ i ime ako to smatraju prikladnim. No, postojalo je jedno ograničenje – nije smjelo biti često i trebalo je čekati petnaest mjeseci za promjenu dokumenata. Ali to će se sada promijeniti.

U Belgiji ćete uskoro moći više puta mijenjati ime i spol, bez ikakve terapije – hormonalne ili psihološke, samo na temelju trenutnog raspoloženja. Novi zakon to će uvelike pojednostaviti. Za nekoliko mjeseci, kada belgijski državljanin dođe u državnu instituciju i zatraži promjenu spola, ograničenja biti neće, pa će građani moći više puta tjedno “promijeniti spol“.

Ako čitatelji našeg portala nisu znali, “postoji“ 112 spolova (ili rodova – kako bi rekli rodni ideolozi) prema zadnjoj statistici. Zaposlenici državnih institucija u Belgiji presretni su ovakvim razvojem događaja. Sada će morati ići u večernju školu – jer je u njihovo vrijeme u školama poučavano da postoje samo dva spola.

“Julia” Ehrt, direktor organizacija Transgender Europe, teatralno je rekao sljedeće: „Vrijeme čekanja ukazuje na nedostatak razumijevanja i nepovjerenje prema trans(rodnim) osobama koje često pate od optužbi za prijevaru identiteta kada se dokumenti i spol ne podudaraju”.

Zanimljivo da promjena spolova neće utjecati na raniji odlazak u mirovinu, jer je u Belgiji dob za mirovinu – i za muškarce i žene – šezdeset peta godina života. Za razliku od Belgije, u Švicarskoj se jedan državljanin prošle godine odlučio da promjeni spol na dokumentima kako bi otišao godinu dana ranije u mirovinu. U Švicarskoj je za muškarce dob za mirovinu šezdeset peta godina, a za žene šezdeset četvrta.

Zbog nadolazećeg zakona vrlo lako je moguće da nas uskoro očekuju i novi TikTok “izazov” – promijenite spol u Belgiji tri puta tjedno i uzmite sto eura od fanova rodne ideologije…

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...