Četvrtak, 25. travnja 2024.

Zašto su mnogi lagali u vezi COVID-a?

Wall Street Journal izvijestio je da Bidenova administracija priznaje da postoji naznake da je COVID virus došao iz kineskog vojnog laboratorija. To je uostalom potvrdilo Ministarstvo energetike na temelju novih obavještajnih podataka koje su, naravno, svi već imali.

Milijun Amerikanaca je umrlo, barem nam tako kažu, od COVID-a. Možda bi Bidenova administracija mogla odgovoriti na par pitanja vezano uz COVID i odnos s kineskim komunističkim vlastima. Na primjer, šalje li Joe Biden još uvijek novac u Kinu za biotehnološka istraživanja? Administracija je to radila, slala gotovinu u taj isti laboratorij u Wuhanu, još prošle godine. Rade li to još uvijek?

Je li se stav Bidenove administracije promijenio prema Kini sada kada znaju da su Kinezi odgovorni za pandemiju i lockdown? Znamo da je Kina pustila COVID u svijet, namjerno ili ne, a onda je lagala o tome i potom sakrila spasonosne genetske informacije o virusu od znanstvenika koji su pokušavali naći rješenje (lijek) protiv izazvane pandemije.

Bidenov stav slijedi i njegov savjetnik za nacionalnu sigurnost, Jake Sullivan, koji jučer na CNN-u nije odgovorio točno ni na jedno pitanje u vezi COVID-a. Umjesto toga, rekao je gledateljima: „Još uvijek nismo sigurni odakle je (virus) došao“.

Trenutno u Washingtonu nema konsenzusa oko ničega, pa niti oko COVID-a. Ali većina Amerikanaca zna odakle je COVID došao.

Od početka izbijanja pandemije, američki mediji su kao jedan stali na stranu kineske vlade u ovom novom propagandnom ratu oko COVID-a. Ali tadašnji predsjednik Trump je točno znao odakle virus dolazi, iako to nije rekao izravno. Trebao je, ali je umjesto toga aludirao na to. Nazvao je COVID “kineskim virusom“. I kada je to učinio, bio je meta kineske vlade. Jedna kineska novinska kuća napala ga je sljedećim riječima: „Šuti, rasistu“. Vidjeli su da se to radi u Americi. I uspjelo im je.

Većina američkih novina stala je na stranu kineske vlade. Novinari, poput Davida Fruma iz The Atlantica, bezbroj su puta ponavljali službeni stav kineske vlade. Moramo se zapitati je li David Frum dobio novac iz Pekinga da ponavlja njihove laži? To se ne može potvrditi, ali postoji sumnja.

Nije to bio samo David Frum. Novinari NBC Newsa nazvali su frazu “kineski virus“ netočnom i štetnom zbog povezivanja virusa i Kine. Naravno, virus je bio iz Kine. Bio je iz kineskog vojnog laboratorija i “možda” je namjerno pušten da izazove pandemiju.

Mainstream novinarima to nije važno. Nitko nije postavio niti jedno pitanje. Joe Biden i njegovi sljedbenici u medijima samo ponavljaju iste fraze.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...