Subota, 15. lipnja 2024.

Amazon promiče “katoličku društvenu igru“ za koju egzorcist tvrdi da je Ouija ploča

Egzorcist iz biskupije Monterrey u Meksiku upozorava katolike da je lažno reklamirana društvena igra, koja navodno omogućuje „izravnu komunikaciju s Isusom Kristom“ i „odgovaranje na sva najvažnija životna pitanja”, zapravo Ouija ploča koja dovodi do izravne komunikacije sa Sotonom.

Vlč. Ernesto Maria Caro, egzorcist biskupije Monterrey, obraćajući se katolicima putem televizije EWTN, rekao je da je društvena igra Holy Spirit Board, dostupna i promicana na Amazonu, zapravo Ouija ploča namijenjena zavaravanju kršćana. „Sotona uvijek traži različite načine na koje može uhvatiti žrtve u zamku, a ovo je jedan”, upozorio je egzorcist.

Igra je “namijenjena” kršćanima i prekrivena je kršćanskim slikama Boga, raspeća, anđela i goluba, koji bi trebao predstavljati Duha Svetoga. Oglašava se na internetu “kao savršena društvena igra“ za vjernike Katoličke crkve, molitvene grupe ili za druženje s prijateljima.

Međutim, svrha igra ne razlikuje se od Ouija ploče. Igrači postavljaju pitanja, a planšeta u obliku križa pomiče se kako bi dala odgovor – a pri tome nitko ne dodiruje križ – baš kao što to čini trokut na Ouija ploči.

Vlč. Caro potvrdio je da društvena igra Holy Spirit Board na prijevaru privlači mnoge kršćane. Mnogi kršćani mislile da ploča odmah daje odgovore na njihova životna pitanja, jer u opisu ove društvene igre piše da igrači mogu “dobiti“ izravne odgovore „na sva najvažnija životna pitanja…“. Dobit će odgovore na životna pitanja, ali od Sotone.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...