Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

Hoće li ubojica djeteta postati „Zagrepčanka godine“?

Odbor za javno priznanje zagrebačke Gradske skupštine predložio je da se nagrada „Zagrepčanka godine” dodijeli instruktorici joge Mireli Čavajdi! Gospođa Čavajda bi nagradu trebala primiti prema riječima predsjednika skupštinskog Odbora za javna priznanja, Joška Klisovića, radi toga „ jer je pokazala čin ogromne građanske hrabrosti – pokrenula je mnoga pitanja“.

Treba istaknuti da su osim J. Klisovića članovi Odbori za javna priznanja grada Zagreba: gradonačelnik Tomislav Tomašević, Marija Krnić, Mislav Herman (HDZ), Jelena Miloš, Matej Jurčić, Sanja Bachrach Krištofić, Matija Krznar i Ana Tkalac Verčić. Klisović je naglasio kako je „odbor odluku o „Zagrepčanki godine“ donio jednoglasno – samo je jedan član bio suzdržan“.

Što zapravo predstavlja nagrada „Zagrepčanka godine“? U opisu nagrade „Zagrepčanka godine“ stoji da bi se nagrada trebala dodijeliti osobi – da nismo “rodno“ isključivi – koja je pridonijela afirmaciji žena, podigla kvalitetu života žena, postigla prepoznatljive rezultate…

Iz opisa nagrada može se zaključiti da je razlog dodijele nagrade taj što je Mirela Čavajda ubila dijete. Politička platforma Možemo i SDP žele iskoristiti primjer Čavajde za promicanje svoje ideologije, koja uključuje zagovaranje ubijanja nedužnih beba.

Zanimljivo da ova nagrada Čavajdi neće biti prva nagrada, jer je prošle godine primila i nagradu „Nada Dimić“ za osobu godine. Na misao mi dolazi jedno pitanje… Ako je prošle godine dobila nagradu za osobu godine zbog ubojstva djeteta, za koji doprinos društvu će ove godine dobiti nagradu?

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...