Petak, 29. ožujka 2024.

Hoće li ubojica djeteta postati „Zagrepčanka godine“?

Odbor za javno priznanje zagrebačke Gradske skupštine predložio je da se nagrada „Zagrepčanka godine” dodijeli instruktorici joge Mireli Čavajdi! Gospođa Čavajda bi, prema riječima predsjednika skupštinskog Odbora za javna priznanja Joška Klisovića, nagradu trebala primiti jer je pokazala „čin ogromne građanske hrabrosti – pokrenula je mnoga pitanja“.

Osim J. Klisovića, članovi Odbori za javna priznanja grada Zagreba su gradonačelnik Tomislav Tomašević, Marija Krnić, Mislav Herman (HDZ), Jelena Miloš, Matej Jurčić, Sanja Bachrach Krištofić, Matija Krznar i Ana Tkalac Verčić. Klisović je naglasio da je odbor odluku o „Zagrepčanki godine“ donio jednoglasno te da je samo jedan član bio suzdržan.

Što zapravo predstavlja nagrada „Zagrepčanka godine“?

U opisu nagrade stoji da bi se ona trebala dodijeliti osobi – da nismo ‘rodno’ isključivi – koja je pridonijela afirmaciji žena, podigla kvalitetu života žena, postigla prepoznatljive rezultate…

Iz opisa nagrada može se zaključiti da je razlog dodjele nagrade taj što je Mirela Čavajda ubila dijete. Politička platforma Možemo i SDP žele iskoristiti primjer Čavajde za promicanje svoje ideologije, koja uključuje zagovaranje ubijanja nedužnih beba.

Zanimljivo da ova nagrada Čavajdi neće biti prva nagrada. Prošle godine primila je i nagradu „Nada Dimić“ za osobu godine. U misao dolazi pitanje: Ako je prošle godine dobila nagradu za osobu godine zbog ubojstva djeteta, za koji doprinos društvu će ove godine dobiti nagradu?

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...