Četvrtak, 25. travnja 2024.

Londonsko sveučilište odbilo znanstveno istraživanje jer je “transfobično“

John Amstrong, profesor matematike na King’s Collegeu u Londonu, doživio je neugodno iznenađenje kada je njegov prijedlog istraživanja o transrodnim osobama u sportu odbilo etičko povjerenstvo sveučilišta zbog riječi „muškarac“ i „žena“ u prijedlogu istraživanja. Očigledno je skandalozno da se ispituje žene i muškarce o transrodnim osobama u ženskom sportu…

Etičko povjerenstvo osudilo je profesora, jer članovi vijeća smatraju da se o biološkom spolu ne može govoriti, što dodatno potkopava kredibilitet znanosti na uglednom sveučilištu.

Profesorovu izjavu prenio je Fox News, napominjući da je cilj istraživanja bio „analizirati stavove sportaša i volontera u vezi toga da se muškarcima dopušta natjecanje u ženskim kategorijama“, a etičko povjerenstvo odbilo je prijedlog uz obrazloženje „da korištenje termina „muškarac“ i „žena“ u ovom istraživanju predstavlja pogrešno rodno oslovljavanje“.

Možda bi etičko povjerenstvo prihvatilo prijedlog istraživanja da profesor ni u najmanjoj mjeri nije spominjao biološki spol?

Toga je svjestan i profesor Amstrong, pa je u izjavi za medije rekao kako ga „etičko povjerenstvo zapravo spriječilo da uopće upotrijebim koncept spola“. Kao razlog za to navodi „politički nadzor nad istraživanjem koji uvodi novu pristranost u etici”. I zaključuje da ako „etičko povjerenstvo na sveučilištu ograničava pitanja koja se mogu postaviti o rodnom identitetu, to zapravo unosi pristranost u sav rad na sveučilištu o rodu”.

Uprava sveučilišta kasnije je izdala priopćenje za javnost u kojem “potvrđuju” da je institucija predana objektivnom “istraživanju“ uz najvišu kvalitetu.

„Iako ne možemo komentirati pojedinačna istraživanja, snažno smo predani osiguravanju da istraživanja koja provode naše osoblje i studenti budu najviše kvalitete i prema najrigoroznijim standardima“, stoji u priopćenju. „Ovo je važno kako bi se ulilo povjerenje u akademsku zajednicu…”, zaključuje uprava sveučilišta.

Eksperimenti na King Collegeu s ciljem uvođenja “jednakosti“, “raznolikosti“ i “uključivosti“ najviše će našteti studentima, koji će zbog “znanstvene korektnosti“ biti indoktrinirani u woke ideologiji. Quo vadis King’s College?

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...