Nedjelja, 28. travnja 2024.

U protestantskoj crkvi održana bogohulna molitva! Vjeruju da je Isus imao dvojicu očeva!

Na društvenim mrežama izašao je video zapis koji prikazuje pastoricu kako u luteranskoj crkvi recitira “blještavo vjerovanje“ (eng. “Sparkle Creed“), “modificiranu“ verziju molitve vjerovanja iz 2021. godine kojom se želi postići veća “uključenost“ LGBTIQ+ osoba u život luteranske zajednice. Mnogi konzervativci osudili su ovu molitvu kao „idolatriju“, „herezu“ i „apsolutnu ludilo“.

Ova bogohulna molitva održana je 25. lipnja u luteranskoj crkvi u St. Edinu, Minnesoti, u znak “sjećanja“ na borbu LGBTIQ+ osoba u mjesecu “ponosa”. Recitaciju molitve predvodila je pastorica Anna Helgen, a na početku molitve je rekla: „Pozivam Vas da ustanete tijelom ili duhom, i da danas ispovjedimo svoju vjeru riječima ‘blještavog vjerovanja’“.

Upozorenje čitateljima da je sadržaj “molitve“ vrlo uznemirujući!

Ovako zvuči modificirano protestantsko vjerovanje u 21. stoljeću:

„Vjerujem u nebinarnog Boga čije su (nebinarne) zamjenice u množini.

Vjerujem u Isusa Krista, njihovo dijete, koje je nosilo fantastičnu tuniku (halju) i imalo dvojicu očeva i svakoga je doživljavao kao Božju braću i sestre.

Vjerujem u Duha duge, koji razbija našu sliku bijele (jednodimenzionalne) svjetlosti i prelama je u dugu raskošne raznolikosti.

Vjerujem u crkvu brojnih svetaca današnjice, kreativnih i otpornih poput imena na AIDS-ovom spomeniku, čija su stopala u blatu i oči im u čudu gledaju u zvijezde.

Vjerujem da je svatko od nas voljen i da tako voljeni ljubimo.

Vjerujem, slavni Bože. Pomozi mojoj nevjeri. Amen“.

Video zapis bogohulne molitve možete pogledati ovdje.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...