Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Dvije trećine transrodnih osuđenika počinitelji su najtežih zločina

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva objavila je podatke koji pokazuju da je više od 70% ‘transrodnih osuđenika’ zatvoreno zbog počinjenja najtežih prijestupa. Od 244 osuđenika ‘promijenjenog spola’, ‘transrodnih muškaraca’ i ‘žena’, 181 je iza rešetaka zbog silovanja, pedofilije, nanošenja teških tjelesnih ozljeda i nasilnih pljački, izvijestile su u subotu ugledne britanske dnevne novine The Telegraph.

U veljači prošle godine, vlada Ujedinjenog Kraljevstva postavila je niz ograničenja biološkim muškarcima, koji se identificiraju kao ‘transrodne žene’, za izdržavanje kazne u ženskim zatvorima.

Prema izmjenama, u budućnosti ‘transrodne žene’ neće biti zatvarane u ženske zatvore ako imaju muške spolne organe ili budu osuđene za nasilne prijestupe. Trenutno je samo pet ‘transrodnih žena’, muškaraca koji se identificiraju kao žene, zatvoreno u ženskim zatvorima.

Rhona Hotchkiss, koja je prije upravljala zatvorom, rekla je za The Telegraph „da je prema njezinom iskustvu većina transrodnih zatvorenica promijenila spol tek kad su došle u kontakt s kaznenopravnim sustavom… Uvijek je problem imati muškarce koji se identificiraju kao žene u ženskim zatvorima“

J. K. Rowling, kritičarka transrodne ideologije, podijelila je prošlog tjedna razmišljanje na društvenoj mreži „X“ vezano uz ‘transrodne žene’ u ženskim zatvorima:

„Ako podržavate stavljanje nasilnih i seksualno predatorskih muškaraca u ženske zatvore, svjesno prisiljavate te žene da žive u strahu i, u nekim dokazanim slučajevima, da trpe zlostavljanje… Niste pravedni. Žene imaju osnovno ljudsko pravo da ne trpe okrutne kazne“, napisala je britanska književnica.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...