Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Centar dr. Ivan Šreter započeo obračun sa zvijezdom petokrakom u Vukovaru

Saborski zastupnik i predsjednik Centra dr. Ivana Šretera Stipo Mlinarić i odvjetnik Berislav Živković, pravni zastupnik Centra, podnijeli su prošlog tjedna DORH-u kaznenu prijavu protiv 51 osobe koje su počinile ratne zločine u Vukovaru i okolnim selima. Ova, osma, kaznena prijava potkrepljena je brojnim dokumentima i napisana je na 61 stranicu.

Govoreći o kaznenim prijavama odvjetnik Živković kazao je da se ova „kaznena prijava oslanja na srpske izvore, što je vrlo bitno“. Dodao je kako mu je „Mlinarić predao oko 900 stranica raznih dokumenata i nekoliko USB stickova, od kojih je jedan sadržavao čak 15 000 stranica“. Sve je to sažeto u ovaj materijal i predano Državnome odvjetništvu na temelju čega oni sada, smatra, mogu kvalitetno odraditi posao.

Saborski zastupnik Stipo Mlinarić rekao je sljedeće osvrćući se na kaznenu prijavu: „Hrvatski narod osjeća nepravdu, svjestan je da zločinci nisu procesuirani, da nije napravljeno što je trebalo, a trebalo je reći tko je kriv za sve operacije od 1991. koje su vođene u Istočnoj Slavoniji, operacije JNA na Banovini ili u Dalmatinskom zaleđu. Sve imaju zajednički nazivnik i sve je vodila zvijezda petokraka“.

Zaključivši da je „ vlast manipulirala i, kad su im trebali politički bodovi, znala uhvatiti dva četnička kokošara koji su bili u nekim formacijama u nekim selima i tako prikazali javnosti kao da nešto rade, a onda bi ih pustili nakon mjesec dana. Ti kokošari nisu mogli ništa raditi bez vrha JNA, oni su bili pod njihovom kontrolom. Upravljalo se i odlučivalo pod zvijezdom petokrakom pod kojom su činjeni razni stravični zločini po Hrvatskoj“.

Izvor: Hrvatski tjednik

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...