Petak, 19. travnja 2024.

Hoće li Zagreb pogoditi majmunske boginje?

Nedavno je Bill Gates, jedan od onih koji vas je zadnje dvije godine plašio i uvjeravao da se morate cijepiti, izjavio da je smrtnost kod korone 0,2%, odnosno da je smrtnost vrlo slična običnoj gripi.

Naravno, poznavajući stručnost i mjere koje je Stožer poduzimao u svrhu našeg zdravlja, ne želimo niti zamisliti što bi se dogodilo da je smrtnost, umjesto 0,2%, bila 2%. Pretpostavljamo da tada nitko ne bi preživio Stožer.

No prije nekog vremena nam se na HRT-u ponovno ukazala profesorica Alemka Markotić s informacijom o novoj bolesti kod koje je smrtnost, prema njenim riječima, čak 10-11%.
Ta nova bolest od koje bi sada, kao, trebalo strahovati su majmunske boginje.

Ako ste pomislili da se ta bolest širi među majmunima, u krivu ste. Profesorica Markotić kaže da se ne trebate bojati majmuna nego tek jedne druge populacije.

Možemo reći da sada u ovoj pojavi nekakve epidemije u Europi, to su uglavnom muškarci koji su imali odnose s muškarcima. Dalje se bolest može širiti na ostale skupine. Osobito su osjetljivi imunokompromitirani ljudi, trudnice i mala djeca. Oni su pod najvećom opasnošću. Ova bolest je puno lakša nego velike boginje. Smrtnost je negdje do 10 ili 11%. Opet više u osjetljivim populacijama, kaže profesorica Markotić, a prenosi HRT.

Da ponovimo još jednom, prema riječima poznatog i mnogo hvaljenog borca za naše zdravlje, za ovu bolest – kod koje je smrtnost 10-11% – nisu odgovorni majmuni nego muškarci koji su imali odnose s muškarcima!

Zbog svega toga, postavlja se pitanje, koje su mjere predostrožnosti poduzete od strane nedavno održane parade srama (gay pride) i jesmo li upoznati da imamo potencijalni epicentar zaraze u glavnom gradu Hrvatske?

Također se postavlja pitanje koje su mjere poduzete kako se ta opasna bolest, koju prenose “muškarci koji su imali odnose s muškarcima”, ne proširi na najranjivije skupine društva?!

Znamo da je ta parada imala policijsko osiguranje, ali nismo sigurni koliko je to bilo dovoljno i na koji način su bili zaštićeni policajci koji su osiguravali taj potencijalni epicentar zaraze.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...