Petak, 26. travnja 2024.

„Studenti za toleranciju“: Vulgarna promocija antikulture i gender-propagande novcem poreznih obveznika

Na Trgu Republike Hrvatske, ispred Škole Primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, unutar Zagreb Design Weeka, od srijede, 7. rujna do 17. listopada otvorena je izložba „Studenti za toleranciju“. Kao organizatori i partneri navedeni su:

Studij dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu & Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb & Udruga bivših učenika ŠPUD-a Zagreb – UBU & Izložbeni salon Izidor Kršnjavi & FH Joanneum Graz & ALUO Ljubljana & Zagreb Design Week

Organizatori ističu da „izložba plakata istražuje pitanja na temu tolerancije te pokazuje mogućnosti njezine vizualne prezentacije“.

Izložba Studenti za toleranciju, navodi se, „temelji se na visokoprofilnom projektu Tolerance hrvatskog dizajnera svjetskog glasa Mirka Ilića i rezultat je uspješne međunarodne suradnje četiriju europskih sveučilišta“.

Autori radova predstavljenih na izložbi su studenti FH Joanneuma iz Graza, Akademije likovne umjetnosti i dizajna iz Ljubljane, Studija dizajna iz Zagreba te Fakulteta za dizajn iz Dortmunda koji su sudjelovali na jednotjednoj intenzivnoj radionici dizajna plakata u Grazu. U svojim se radovima bave temom tolerancije kroz različite vizualne pristupe.

Pokrovitelji izložbe su Grad Zagreb i Ministarstvo kulture i medija RH.

Ako poznajemo dosadašnje djelovanje pokrovitelja izložbe (koji dijele naš novac), a k tome smo upoznati s time kakva se sve „umjetnost” gura pod krinkom “tolerancije” bez ikakva bismo problema mogli i bez razgledavanja izložbe zaključiti što se iza nje skriva i o kakvoj se „toleranciji“ radi.

Da, pogađate, riječ je o najobičnijem ideološkom aktivizmu odnosno o LGBT i gender-propagandi koja na najvulgarniji način nastoji dezavuirati obitelj.

Ovdje se ne radi o kulturi, nego o antikulturi, o vrijeđanju institucije obitelji i o promicanju kulture smrti novcem hrvatskih poreznih obveznika.

Postavlja se pitanje tko je odgovoran za to da se ovakvi projekti – kojima je jedini stvarni cilj uništavanje obitelji – financiraju javnim novcem?

I nije li vrijeme da se takvim političkim opcijama uskrati potpora?

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...