Petak, 26. travnja 2024.

Besmisao seksualne revolucije

Seksualna revolucija je kroz historiju predstavljala jednu od fundamentalnih točaka raznih revolucionarnih programa. Razni revolucionari su smatrali da seks bez obaveze predstavlja konačno oslobođenje od ograničenja.

Upravo se ovih dana moglo čuti od jedne hrvatske političarke da ženama “srednjovjekovne zatucane budale“ žele određivati kako trebaju živjeti, pa je prije spomenuta političarka u jednoj objavu na Twitteru alogično povezala premisu o važnosti slobode žene sa zaključkom o pobačaju. Falacija ad hominem u premisama i nepovezani zaključak pokazuju gdje je ljevica danas.

Danas je seksualna revolucija često tabuu tema za konzervativce, a za lijeve ideologe ona je svojevrsna dogma. Zakon prema kojem više ne postoji ljubavna čežnja za njegovanjem, nego za posjedovanjem.

Mnogi danas shvaćaju da je seksualna revolucija onemogućila mnogim ženama i muškarcima da odrastu u svojim ranim 20-ima i 30-ima, koji u takozvanom procesu “sazrijevanje” rade bezbroj nepotrebnih “eksperimenata”. To je dovelo do toga da su generacije mladih Europljana izgubile osjećaj za to što je čista, a što izopačena seksualna želja.

Za izopačenu seksualnu želju bi R. Scruton rekao da je riječ o majmunskoj požudi u kojoj seksualni partner postaje sredstvo, stroj za užitak. Užitak je nešto što brzo prolazi, jer je današnji čovjek izgubio čežnju, i ženu sveo na objekt požude, i kod žena se dogodila ista stvar. Nestala je potreba za istinom koja je preživjela u malim oazama društva.

Istina je mnogo privlačnija, nego što to može biti privremeni osjećaj ushićenja. Istina je usko povezana s poštovanjem, a u tom poštovanju ljubav egzistira samo ako je objekt ljubavi dostojan. Ljevičari zaboravljaju da je cilj ljubavi stabilna veza koja se temelji na međusobnom odobrenju, a ona se može ostvariti samo u braku. Za razliku od istine, kod ljevice svjedočimo nevjerojatnom porastu laži, ispraznih riječi o ljudskim pravima i utopijskim društvima.

Koji su benefiti seksualne revolucije za društvo? Nema ih.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...