Subota, 27. srpnja 2024.

Poruka iz Davosa: Budući predsjednik SAD-a mora odbaciti sve ideje Svjetskog ekonomskog foruma

Kevin Roberts, predsjednik „Heritage Foundation“, vodećeg konzervativnog think tanka u SAD-u, rekao je u Davosu, tijekom panel rasprave „Što očekivati od moguće republikanske administracije?”, da će „sljedeća konzervativna administracija biti vođena jednim principom, a to je uništavanje utjecaja koji političke elite i neizabrani tehnokrati imaju nad prosječnom osobom“.

„Bit ću direktan i reći da svaki član buduće konzervativne administracije treba imati popis svega što je ikad predloženo na Svjetskom ekonomskom forumu i sve to odbaciti“, naglasio je K. Roberts.

Predsjednik „Heritage Foundation“ smatra smiješnom tezu o Svjetskom ekonomskom forumu kao branitelju ‘liberalne’ demokracije, ali i sugestije o Trumpu kao ‘diktatoru’. „Tko god bude sljedeći konzervativni predsjednik, uzet će moć elitama“, rekao je Roberts.

Roberts je zatim naveo pet problema koje bi trebalo promijeniti ako Trump ili neki drugi konzervativac bude izabran za predsjednika SAD-a:

„Uzmimo za primjer migrante. Elite skroz nameću ideju o otvorenoj granici i ilegalnim migrantima kao nešto što je uredu, dok građani SAD-a tvrde da im kradu američki način života“;

„Elite također nameću ideju o javnoj sigurnosti u američkim gradovima. Samo otputujte u New York, Washington ili Dallas. Prosječna osoba reći će vam da nedostatak javne sigurnosti ne šteti samo američkom načinu života, već i njihovom životu“;

„Treće, klimatske promjene su omiljena tema na Svjetskom ekonomskom forumu. Elite nameću ideju o tzv. ‘klimatskim promjenama’, dok se u isto vrijeme događa najveća kriza mentalnog zdravlja u svijetu. Rješenja, što zna i prosječna osoba, temeljena na suprotstavljanju klimatskim promjenama daleko su gora i štetnija za ljudske živote“;

„Četvrti problem je Kina. Protivnik broj jedan ne samo Sjedinjenih Američkih Država, već i slobodnih ljudi na planeti Zemlji. Međutim, u Davosu to ne govorimo, već dajemo platformu Komunističkoj partiji Kine“;

„I peto, još jedna nadnacionalna organizacija, Svjetska zdravstvena organizacija, raspravlja o nametanju rodne ideologije globalnom jugu. To su prakse koje se preispituju i odbacuju u zemljama sjeverne Europe“.

Roberts je govor zaključio porukom nade: „Novi američki predsjednik će, pogotovo ako to bude predsjednik Trump, vjerovati znanosti. Razumjet će osnovnu biološku stvarnost muškarca i žene. Mislim da će predsjednik Trump, ako doista osvoji drugi mandat, biti inspiriran mudrim riječima Javiera Mileija koji je rekao da nije preuzeo vlast da vodi ovce, već probudi lavove”.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...