Utorak, 19. ožujka 2024.

SKAKAVCI U ČOKOLADI: Evo što su nam omogućili naši eurozastupnici

Europska komisija je zabrinuta za prehrambene navike građana, pa ne treba čuditi što su nam omogućili da jedemo kukce. Budući da su stručnjaci iz Bruxellesa otkrili da su insekti mnogo zdraviji i hranjiviji od svega što smo do sada jeli, i pomoći će nam da spasimo klimu, ne postoji razlog da ova delicija ne pronađe svoje mjesto u trgovinama (kukci mogu biti osušeni, smrznuti ili u prahu).

Njemačka tvrtka za proizvodnju čokolade Ritter Sport je shvatila kako se treba prikloniti novim trendovima, pa je primjereno tome objavila fotografiju na Twitteru (fotografija članka) koja promovira novi okus čokolade. Mnogi građani jedva čekaju da nova vrsta čokolade dođe na police naših trgovina.

Šteta je što mnogi ljudi još uvijek ne razumiju da nam stručnjaci iz Bruxellesa žele samo dobro, jer ne bi bez razlog dozvoljavali da se kukci (cvrčci, skakavci ili nešto treće) stavljaju u čokoladu.

Nije dovoljno da građani Europske unije moraju jesti kukce, nego političari naređuju poljoprivrednicima u Nizozemskoj da ubiju trideset posto životinja kako bi smanjili emisije CO2. Očigledno ćemo u godinama koje dolaze sve više morati paziti da prehrambene proizvode koje kupujemo ne sadrže kukce.

Zašto naši zastupnici u Europskom parlamentu ne govore o ovome? Zašto konzervativni zastupnici u Europskom parlamentu dopuštaju provođenje ovakvih zakona? Zato što konzervativni političari kalkuliraju hoće li im protivljenje novoj vrsti prehrane donijeti nove glasove ili ne. Demokracija se svela na marketing.

Naš portal je već ranije izvještavao o potrebama da se promjene prehrambene navike Europljana, a ovdje možete pročitati članak.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...