Četvrtak, 25. travnja 2024.

TEROR PROTIV KATOLIKA U NIKARAGVI: Papa izrazio zabrinutost

Nakon Molitve Anđeoskoga pozdravljenja, papa Franjo izrazio je zabrinutost zbog rastućih tenzija u Nikaragvi, gdje vlada nameće daljnja ograničenja na mjesnu Crkvu.

„Sa zabrinutošću i tugom“ Sveti se Otac u nedjelju osvrnuo na događaje koji su se odvijali prošlih tjedana u Nikaragvi, gdje Katolička Crkva – njeni svećenici, biskupi, mediji i nevladine organizacije – trpi niz uznemiravanja i progona zbog sumnje da podržava protivnike sandinističke vlade Daniela Ortege.

„Pomno pratim razvoj situacije u Nikaragvi, koja uključuje ljude i institucije“ – rekao je Papa, dodajući: „Želio bih izraziti svoje uvjerenje i nadu da se otvorenim i iskrenim dijalogom ipak mogu pronaći temelji za miran suživot u duhu uzajamnog uvažavanja“.

Papa je potom zazvao zagovor Djevice Marije, „Prečiste“, tako drage nikaragvanskome narodu. „Molimo Gospodina da, po zagovoru Prečiste, udahne tu konkretnu volju u srca sviju”, piše Vatican News.

Pred nekoliko dana u Nikaragvi je uhićen mons. Alvarez, biskup Matagalpe te mu je određen crkveni pritvor. Od tada policija stoji na ualzu u biskupiju.

Povezano: Biskup Rolando Jose Álvarez u Nikaragvi blagoslivlja policajce koji ga progone

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...