Srijeda, 12. lipnja 2024.

Biskupi Ugande su na početku korizme pozvali na borbu protiv LBGTIQ+ ideologije

Prema Daily Monitor, uglednim novinama u Ugandi, u nekoliko biskupija su biskupi i klerici obilježili početak korizme pozivom na borbu protiv LGBTIQ+ ideologije. Mons. Lino Wanok, biskup biskupije Lira, rekao je vjernicima da „grijeh homoseksualnosti“ vodi prema smrti i „da se čovječanstvo mora pokajati za taj grijeh“. „Bog želi spasenje za tu osobu i ta se osoba može spasiti ako je od toga oslobodimo”, dodao je biskup.

Vlč. Agabito Arinaitwe, župnik župe mučenika Ugande, požalio se na sve veći broj muškaraca i žena koji se identificiraju kao zagovornici LGBTIQ+ ideologije i ponašaju se kao da je homoseksualnost “ljudsko pravo“. Mučenici Ugande služe kao posebno nadahnuće biskupima i laicima koji se suprotstavljaju LGBTIQ propagandi, jer su oni krajem 19. stoljeća odbili napustiti kršćansku vjeru i prakticirati sodomiju.

Uz trenutno izvještavanje o borbi afričkih biskupa protiv LGBTIQ+ ideologije, LifeSiteNews je ranije izvještavao o hrabrim katolicima koji se suprotstavljaju pokušajima Zapada da normalizira homoseksualnost, pobačaj i kontracepciju u afričkim državama. Kenijski biskup Joseph Mwongela rekao je u intervjuu za LifeSiteNews da bi vjerni katolici trebali biti spremni na mučeništvo za temeljne istine o životu, braku i obitelji. Ovdje možete pročitati članak.

U biskupiji Ruwenzori, biskup Reuben Kisembo naglasio je tijekom homilije za Čistu srijedu „da Crkva osuđuje čin sodomije, korupcije, pohlepe, sebičnosti, kršenja ljudskih prava“. Nadodao je kako se zlo može pobijediti dobrotom, točnije da „činimo dobro siročadi, udovicama, starcima, nemoćnima…“.

George Turyasingura, anglikanski biskup u istočnom Ruwenzoriju, također je tijekom jedne propovijedi rekao da homoseksualnosti nema mjesta u Ugandi. „Bog je stvorio muškarca i ženu da se množe, sada može li se muškarac, nakon što oženi drugog muškarca, množiti? Osuđujemo takvo zlo“, rekao je Turyasingura.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...