Petak, 26. travnja 2024.

Uz nastup zelene vođice Benčić na nacionalnoj dalekovidnici: Hoće li maršal Tito riješiti hrvatske demografske probleme?

Jedna od vođica nove zelene ljevice, Sandra Benčić, jučer je počastila gledatelje nacionalne dalekovidnice svojim gostovanjem u emisiji Nedjeljom u 2. Kakva nezaslužena čast!

Komentirala je vođica različite teme, a od najavljenih zelenjavih politika čini se kako će Zagreb postati zeleniji od Zagorja zelenog iz one popularne pjesme.

Ipak, nije moglo proći i bez crvenih politika jer je – znamo – zelena opcija kao lubenica: izvana zelena, a iznutra crvena.

Na voditeljevu opasku kako će SDP na red Gradske skupštine Grada Zagreba staviti vraćanje Titova trga, vođica je rekla kako je ona bila protiv ukidanja Trga maršala Tita i kako je u redu da komunistički diktator ima svoj trg u glavnome gradu.

Usporedila je Benčić Tita s Tuđmanom i istaknula kako su obojica imali i dobre i loše stvari, no – pazite sad trećerazrednog argumenta koji graničiti sa zdravim razumom – za Tita ne zna „jer nije u njegovo vrijeme živjela“, ali zna za Tuđmanove loše politike i njezine posljedice.

Ne znamo zna li zelena vođica Benčić išta o lošim politikama Nerona, Mehmeda II. Osvajača ili možda Adolfa Hitlera, no ako ona to ne zna jer u to vrijeme nije živjela (a očito joj je i historiografska literatura nedokučivi misterij) to ne znači da se loše politike nisu dogodile, zar ne?

Naopaka je logika zelene ljevice i samo u takvoj logici moguće je uspoređivati demokratski izabranog predsjednika i diktatora koji je na vlast došao na temeljima velikog zločina (Bleiburg i križni put), a vlast je održavao represivnim i totalitarnim metodama.

Osvrnula se zelena vođica i na izjavu Josipa Jagića o vremenima ubijanja svećenika kao „dobrim starim vremenima“. Glupa je to i nepromišljena izjava, ocijenila je Benčić, no Jagić će svejedno, čini se, ostati uhljebljen na poziciji Tomaševićeva savjetnika. Kultura otkazivanja rezervirana je samo za mrske desničare i tzv. katolibane.

Za zelenu ljevicu svako novo dijete predstavlja novu tonu ugljičnog dioksida pa ne čudi što je jedan od prvih poteza nove zagrebačke vlasti bilo ukidanje mjere roditelj-odgojitelj.

Benčić je u emisiji gorljivo branila ukidanje mjere, no nevolja je njezina, velika, u tome što ovom problematikom barata jednako uspješno kao i onom povijesnom. Benčić je tako ponovila laž kako mjera nije polučila rezultate.

Apsolutni broj rođene djece u 2019. i 2020. je bio manji, što zbog COVID krize, što zbog opće nesigurnosti u društvu, zbog čega je sklopljeno manje brakova. Međutim, kao što ističe demograf dr. sc. Stjepan Šterc, zahvaljujući ovoj mjeri u Zagrebu je bilo 30 posto više rađanja trećeg djeteta u obitelji, što je pokazatelj da je ona dala rezultate.

Ukidanje ove mjere, u situaciji demografske kataklizme, ukazuje na potpuni gubitak kompasa (ili) patološku mržnju prema novim životima.

No tko zna: možda će pseudo-zelene politike i maršal Tito riješiti hrvatske demografske probleme? Stručnjakinja i zelena vođica Sandra Benčić, ne sumnjamo, dat će nam ekspertski odgovor na ovo pitanje.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...