Petak, 29. ožujka 2024.

Hod za život, civilizacija protiv rulje

U zadnjih nekoliko tjedana mainstream mediji nam skoro svakodnevno nasilno guraju tragičnu priču trudne žene Mirele Čavajde koja, indoktrinirana štetnim ideološkim izmišljotinama i poticana od ljevičarskih aktivista i političara, želi „prekinuti“ (čitaj: ubiti) život svoga nerođenog sina.

Gledali smo i gledamo jednu izmanipuliranu rulju (eng. the mob) predvođenu feminističkim i woke aktivistima koji sjede u Saboru i Gradu Zagrebu i ljutito, agresivno i tmurno samo govore o nekim „pravima“, a kada se maknu eufemizmi i jezik u celofanu onda se vidi da su u biti zagovornici smrti, tuge i crnila. Za njih nerođeno dijete nije niti osoba (nema OIB!!!), a možda niti ljudsko biće.

Dižu nekakvu opasno destabilizirajuću revolucionarnu atmosferu koja bi mijenjala gradske procedure, državne zakone i sami Ustav kako bi se službeno utažila njihova želja za uništenjem i krvi nerođenih beba. Ove je godine gradonačelnik Tomašević zabranio zastave Hoda. Možemo li očekivati i njegovo zabranjivanje i samog Hoda iduće godine? S obzirom na tiraniju koja se uvodi u Zagrebu sve je moguće…

No hvala Bogu, postoji i jedna druga, većinska, normalna i uravnotežena Hrvatska i ona je hodala ulicama Zagreba danas, u sedmom Hodu za život.

Potpuno druga slika od već spomenute rulje. Pristojni, radosni i spremni na žrtvu za svako začeto dijete. Bili su većina mladi koji će kad tad promijeniti nepravedne zakone vezano za nerođene, te roditelji, bake i djedovi. Drugim riječima, obitelji koje su temelji svakog zdravog društva. A uz to mnogo glazbe, pjevanja, baloni, boje i veselje.

Hodovi za život su jamstvo jedne stabilne Hrvatske koja ima budućnost. Ovakvi Hodovi daju nadu da još postoji Hrvata koji imaju savjest, koji gaje savjest i kojima je svaki ljudski život važan.

Tea Bekavac – odgovor Mireli i svima koji zagovaraju abortus

Najupečatljiviji i najpotresniji govor je održala hrabra majka Tea Bekavac, majka četvero djece koja je u trećoj trudnoći, u sedmom mjesecu saznala da joj dijete ima dijagnozu nespojivu sa životom.

Njezino svjedočanstvo je bilo odgovor i gđi. MČ i svima koji zagovaraju smrt preko abortusa maloga nerođenog Grge:

„Samo smo se pitali kako ćemo to preživjeti. Nismo razmišljali da donesemo drugu odluku. Mi nemamo pravo na odluku. Rita, samo dođi, mi te volimo. Makar živjela jedan dan, tako smo razmišljali – naglasila je.

Mala Rita se rodila i živjela je dva mjeseca i dvanaest dana.

Za nas je svaki dan bio poseban, svaki poljubac. Mi smo s njom bili u svakom trenutku, otišla je u miru, mi smo za nju dali sve što smo mogli. Zato ja danas živim u miru i znam da je ona sretna i ponosna“ rekla je Tea. Istaknula je da današnje društvo ne prihvaća djecu s poteškoćama.

Slovenci na Hodu – Ne žele da Slovenija postane poznata po abortivnom turizmu

Veliko i ugodno iznenađenje su bili Slovenci koji su došli poduprijeti Hod u Zagrebu, ali i poslati jasne poruke.

Urša Cankar u svom govoru osvrnula se na aktualni slučaj hrvatske trudnice MČ te na druge žene koje su otišle u Sloveniju izvršiti abortuse.

„Nemojmo se pretvarati da je slučaj majke Mirele, koja želi pobaciti u Sloveniji, čin suosjećanja između dviju zemalja.

Nije suosjećanje oduzeti život hrvatskom djetetu u našim slovenskim bolnicama pod izgovorom etike.

NE, nisam ponosna na to; ne ja, ne svi mi koji ovdje stojimo danas, ni brojni drugi Slovenci.

Bila bih ponosna kada bi slovenski stručnjaci svojim medicinskim znanjem mogli prihvaćati stranu djecu na liječenje, a ne da oni dolaze k nama umrijeti. Ovo nije suosjećanje, ovo nije pomoć.

Ne želim da Slovenija postane poznata kao zemlja abortivnog turizma. Mi danas ovdje zagovaramo nultu toleranciju prema nasilju nad nerođenom djecom.

Prolife Hrvati se mogu ugledati u prolife Amerikance koji su nakon mnogo desetljeća na pragu velike sudske pobjede da se odbaci štetan presedan Roe p. Wade. Važno je samo biti ustrajan, bez obzira koliko treba vremena, molitava, truda i novca i nikada, nikada ne odustajati, jer smo mi kao rođeni glas onih nerođenih. A Vigilare kao ponosan suorganizator Hoda u Zagrebu zahvaljuje svima na sudjelovanju, molitvi i novčanim donacijama.

Vice Batarelo

PRILOG: FOTO GALERIJA S HODA ZA ŽIVOT

,

Više fotografija na poveznici.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...