Četvrtak, 25. travnja 2024.

H. Vukušić: Psihologinje iz „Slobodne“ nisu stručne za pitanje “promjene” spola

U Slobodnoj Dalmaciji, točnije za potrebe jednog vulgarnog članka, angažirali su psihologinje (Dubravku Miljković i Žanu Pavlović) da “objasne” stanovništvu Republike Hrvatske kako je francuska crtana serija „Drske djevojke“ zapravo uredu, jer se djeca izlažu i drugim realnostima. Štogod to značilo.

Očigledno psihologinje zaboravljaju da “promjena” spola nikad ne može biti potpuna. Ipak, u jednom dijelu članka tvrdi se kako „sve više djece i mladih ima problema s transrodnošću. Za većinu djece to ne bi trebalo biti nešto što ih uznemirava ili ugrožava, stvara traumu. Više odrasli dižu prašinu“.

Da, roditelji se brinu za razvoj svoje djece i ne želi ih izlagati štetnom sadržaju kao što je transrodnost, LGBTIQ+ ideologija, kontracepcija i pobačaj. Smatraju li psihologinje da su to poželjni sadržaji?

U nastavku članka donosimo komentar psihijatra Hermana Vukušića koji je ekskluzivno dao za vigilare.info:

„Komentari dviju psihologinja koje pokušavaju prikazati promjenu spola kao benignu proceduru, u najmanju ruku nešto poput odlaska zubaru, samo još dodatno potvrđuje što se događa kada se nestručnjaci miješaju u medicinsku struku.

Narečene dame vjerojatno ne znaju da je promjena spola komplicirana hormonalno-kirurška procedura koja iziskuje DOŽIVOTNI medicinski nadzor, a također je fascinantno da jedna od njih i priznaje kako je porast transrodnih stanja u mladih zabilježen u Hrvatskoj, bez da uopće postavi pitanje dešava li se to zbog stvarnog broja porasta dijagnoza rodne neusklađenosti, ili zbog tzv. “socijalnog kontagija”.

Socijalnim kontagijem nazivamo utjecaj društvenih faktora na mlade, nezrele, zbunjene umove, a gdje je ovakav “crtić” najbolji primjer društvenog kondicioniranja, da ne kažem ideološke indoktrinacije.

Svakodnevno smo u svijetu svjedoci na tisuća mladih ljudi koji žale zbog promjene spola, a na koju su velikim dijelom bile potaknute rodno-ideološkom indoktrinacijom poglavito od strane aktivističkih “stručnjaka” koji sa medicinom nemaju nikakve veze”.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...