Petak, 03. svibnja 2024.

Katolici diljem Španjolske hodali ulicama gradova za život

Diljem Iberskog poluotoka katolici su izašli na ulice kako bi pokazali javnu podršku zaštiti života, ali isto tako i protivljenje genocidnim zakonima koje je ljevičarska vlada uvela prošle godine u Španjolskoj. Prošle subote (12. ožujka) približno pedeset tisuća ljudi preplavilo je ulice Madrida kako bi hodali za život. Geslo ovogodišnjeg Hoda za život bilo je „Marcha Sí a la Vida“ („Ožujak je za život“).

Predsjednica Federalnog udruženja udruga za život u Španjolskoj, Alicia Latorre, rekla je da Španjolci ovim Hodom za život „žele snažno podržati život i podsjetiti da je svaki život nepovredljiv i neponovljiv“. Također se osvrnula na nove španjolske zakone, tvrdeći da trenutni zakoni „ne određuju što je ispravno, a što pogrešno“.

Trenutna radikalno lijeva vlada je tijekom protekle tri godine dozvolila eutanaziju, pobačaj i promjenu spola za maloljetnike/ice. Nijedna druga država u Europskoj uniji nije tako radikalno pristala na “progresivne vrijednosti” kao radikalno lijeva španjolska vlada.

Pro-life katolici podržali su manifest (u devet točaka) koji je pročitan kao dio programa Hoda za život diljem Španjolske. U manifestu stoji da katolici „žele pokazati važnost kulture života i njezine plodove, kulturu koja je velikodušna, gostoljubiva, konstruktivna, radosna, koja liječi rane, koja nikad ne odustaje u obrani života”. Pozivaju sve djelatnike medicinskog sektora da odlučno odbace rodnu ideologiju i prakse „koje su štetne po ljudski život“.

Veliki odaziv pro-life katolika na ovu manifestaciju pokazuje da španjolski pokret za život dobiva na snazi. Također, potrebno je istaknuti informaciju da se u Portugalu Hod za život održava ove subote (18. ožujka).

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...