Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Beč: Migrant ometao sv. misu i prijetio vjernicima da će ih ubiti

U nedjelju je 29-godišnji Sirijac ometanjem prekinuo sv. misu u katedrali sv. Stjepana u Beču, ali ometanje sv. mise nije mu bilo dovoljno. Migrant muslimanske vjeroispovijesti vratio se sljedećeg dana u bečku katedralu i prijetio odvijačem vjernicima da će ih zaklati.

Bečka policija brzo je reagirala i uhitila počinitelja, ali zbog političke korektnosti još uvijek ne mogu ustvrditi motiv njegovog ponašanja. Ravnatelj policije u priopćenju za medije rekao je sljedeće: „motiv još uvijek nije jasan. Ispitivanje još nije moguće zbog agresivnog ponašanja optuženika“. Odveli su ga u zatvor, a pravo pitanje je hoće li dobiti zatvorsku kaznu.

Možda bi bečka policija trebala uzeti islamologa koji bi im mogao protumačiti ponašanje sirijskog migranta. Vjerojatno se mladi migrant poveo riječju poslanika Muhameda.

Kuran jasno nalaže kako treba postupati s nevjernicima: „Kada se u borbi s nevjernicima sretnete po šijama ih udarajte sve dok ih ne oslabite, a onda ih vežite, i poslije, ili ih velikodušno sužanjstva oslobodite ili otkupninu zahtijevajte, sve dok borba ne prestane. Tako učinite!“ (Kuran sura 47, ajet 4.).

Napad radikalnog muslimana na vjernike samo još jednom potvrđuje tezu da je Austrija postala središte radikalnog islama u Europi – uz to se posljednjih godina promijenila etnička struktura stanovništva u mnogim austrijskim gradovima. Možemo se samo zapitati: Quo vadis, Austria?

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...